Međunarodni dan mladih 2021: Započela konferencija „Split, grad za mlade“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dvodnevna konferencija pod nazivom „Split, grad za mlade“, koju povodom Međunarodnog dana mladih organizira Grad Split u suradnji s Info zonom, započela je sinoć u amfiteatru Doma mladih predavanjem gradonačelnika Ivice Puljka na temu „Kako (p)ostati optimist u „teškim“ vremenima?“.

U izjavama za medije gradonačelnik je rekao kako će se Gradska vlast kojoj je na čelu potruditi pokazati kako je Split uistinu grad za mlade ljude te kako u njemu imaju perspektivu, kad odu vani da se vrate te će potaknuti i druge mlade ljude da ovdje dolaze raditi i stvarati. – Mlade ljude ne treba plašiti sadašnjošću i budućnošću. Kao gradonačelnik i gradska uprava zajedno sa svim političkim akterima, zajedno smo u ovome. „Split, grad za mlade“ je tema u kojoj nema podjele. Mladima treba perspektiva. Što se tiče konkretnih problema najveći je onaj vezan za stanovanje i pokretanje samostalnog života. Zato ćemo pokrenuti izgradnju stanova za dugoročni najam, kako bi cijena tih stanova bila realna i kako bi mladi mogli riješiti stambeno pitanje. Perspektiva posla, zapošljavanja, to je nešto što bi trebalo prepustiti njima da sami kreiraju – naveo je gradonačelnik Puljak.

Suorganizator konferencije, Goran Biličić iz Info zone, rekao je kako je ovo početak rada na gradskom programu za mlade i politikama za mlade te ujedno i početak nove faze suradnje mladih i predstavnika gradske vlasti.

Sudionici konferencije u ova dva dana u Domu mladih razgovaraju između ostalog o izradi nove gradske strategije za mlade i Savjetu mladih, a udruge koje rade s mladima predstavljaju svoj rad. Prilika je ovo i za umrežavanje komunikacije mladih i donositelja odluka, a među sudionicima su i članovi Komisije za suradnju s mladima Gradskog vijeća Grada Splita, gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević.  

Share.

Leave A Reply