Međunarodni dan volontera: U Splitu dodijeljene nagrade organizacijama i pojedincima s područja Dalmacije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom Međunarodnog dana volontera Regionalni volonterski centar Udruge “MI” Split uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike organizirao je danas u hotelu Park godišnju dodjelu nagrada zaslužnim volonterima i podupirateljima razvoja volonterstva s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

-Živimo u dinamičnom svijetu koji pred nas stavlja puno obaveza, a volonterstvo je nešto ekstra, iznad onoga što radimo u svakodnevnom životu. Posao je ono što moramo, a volonterstvo je ono što ne moramo, ali nas čini sretnima. – rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević na svečanosti dodjele nagrada čestitajući svima Međunarodni dan volontera.

Nagrada za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“  nazvane po velikoj dubrovačkoj humanitarki i volonterki koja je živjela i radila u Splitu dodijeljena je  sinjskoj Udruzi za civilno društvo i kvalitetu življenja Srma, a priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2021. godini dobili su  Erasmus student network Split, Udrugu Dyxy iz Splita i Udrugu Mike iz Makarske.

Nagradu „Davor Belaić“ za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama nazvane po prof. Davoru Belaiću koji je godinama vodio volontersku skupinu Klub mladih matematičara pri OŠ Sućidar i za svoj doprinos razvoju volonterstva dobio brojne nagrade, dobila je Katja Vladičić iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar te  Anđela Divić iz makarske Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića.

Na svečanosti u hotelu Park  dodijeljene su i brojne pojedinačne zahvalnice zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada.

Share.

Leave A Reply