Na dječjoj onkologiji KBC-a Split pozitivno 11 osoba, među njima i troje mališana. Dr. Veselin Škrabić: Svi smo jako nesretni što se ovo dogodilo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Za sada je ukupno 11 osoba pozitivno na COVID-19 na Zavodu za hematoonkologiju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split. Od 11 slučajeva njih pet otpada na medicinsko osoblje, od čega su četiri medicinske sestre, a pozitivno je i troje malih pacijenata i troje roditelja.

Tako je, kao što smo već pisali, koronavirus ušao na odjel na koji je najmanje trebao ući, budući da na njemu borave najosjetljiviji mali pacijenti, koji boluju od leukemije ili drugih onkoloških bolesti.

– Svi smo jako nesretni što se ovo dogodilo. Trebalo se raditi, odnosno radi se o zatvorenom odjelu, a kako se dogodilo da je koronavirus ušao na odjel, to nitko ne zna. Poštivali smo sve zadane epidemiološke mjere i taj virus ipak je ušao na Zavod. Nakon što se to dogodilo, dodatno smo postrožili mjere i radimo sve što je u našoj moći da se ovako nešto više ne ponovi – kazao nam je prof. dr. sc. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Jedno dijete i jedan roditelj, kao što smo već pisali, premješteni su na Kliniku za infektologiju KBC-a Split, dok je preostalo dvoje djece i njihovih roditelja smješteno u posebno oformljen COVID centar na Firulama.

– Taj COVID centar je oformljen na Firulama, na bivšoj kardiologiji, i kako njih nije bilo moguće smjestiti u COVID bolnicu na Križinama, odlučili smo ih smjestiti u tom COVID centru za pedijatriju – objasnio nam je prof. dr. sc. Veselin Škrabić. 

Share.

Leave A Reply