Na helidromu KBC Split postavit će se spomen-ploča u znak zahvalnosti i uspomene na ranjene branitelje u Domovinskom ratu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U pripremi obilježavanja 30. godišnjice  izgradnje i uporabe helidroma KBC Split na predjelu Firula, bolničko Povjerenstvo za helidrom donijelo  je odluku  da se postavi spomen-ploča u znak zahvalnosti i uspomene  na ranjene branitelje  u Domomovinskom ratu,  posadama helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje su prevozile ranjene branitelje na ovaj helidrom u teškim ratnim uvjetima, te zdravstvenim djelatnicima koji su ih zbrinjavali.

Klesarski rad na kamenoj spomen-ploči dobrovoljno će izvršiti učenici Klesarske škole u Pučišćima pod nadzorom nastavnika Damira Nižetića.

Sadržaj spomen-ploče  isklesat će se  na ploči od najboljeg kamena – „veselje“ koji će se „ubrati“ u kamenolomu Jadrankamena u Pučišćima zahvaljujući upravi Jadrankamena koja se rado odazvala našoj molbi da se bolnici donira kamena  ploča za ovu prigodu.

 Zbog boljeg uvida, sadržaja i planiranja klesarskog rada na kamenoj spomen-ploči, te upoznavanja povijesti helidroma,  ravnateljica Klesarske škole Tamara Plastić je u dogovoru s ravnateljem KBC Split  Julijem Meštrovićem odlučila da s učenicima škole posjeti helidrom (u četvrtak 9. lipnja u 9 sati) na kojem će im doček uz dobrodošlicu ukazati članovi Povjerenstva za helidrom:  ravnatelj KBC Split  Julije Meštrović,  dr. Joško Kalilić  inicijator i organizator izgradnje helidroma prije 30 godina, pukovnik Stjepan Stepić zapovjednik 395. eskadrile  transportnih helikoptera HRZ u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama, Marjan Bilobrk  voditelj tehničke službe bolnice i Davor Gavrić u ime HGSS.

U ime uprave Jadrankamena helidrom će također posjetiti i direktor Marko Vlahović.

Za vrijeme posjeta učenika Klesarske škole na helidromu će se odrediti najprikladnije  mjesto za postavljanje spomen-ploče, njenom sadržaju te ostalim tehničkim detaljima oko postavljanja spomen-ploče koja će se službeno otkriti  8. listopada 2022. na dan kad je prije 30 godina (1992.) helidrom službeno otvoren.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply