Na Pazaru se radi punom parom: prodavači će dobiti i ormare za ostavljanje robe preko noći, a nekoliko metara od Srebrnih vrata postavljena je arheološka sonda

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Pazaru je uvijek živo. Nema dana bez novosti.

Direktora “Parkova i nasada” Sinišu Gašparevića smo zatekli u obilasku – ne samo radova, već i štandova i prodavača. A radovi su se zahuktali.

– Na terenu pet uklanjamo ostatke betonskog poda koji je razrušen, postavit ćemo nove elektroinstalacije, kao i instalacije za oborinske vode. Aktiviranje wi-fi mreže na cijelom Pazaru je u tijeku. Bravari sređuju metalne konstrukcije, pothodnik se čisti, u planu je pituravanje i nova rasvjeta – nabraja redom direktor, a mi potom doznajemo da je upravo potpisan zahtjev za izradom konzervatorskog eleborata, koji će biti preduvjet arhitektonsko-urbanističkom natječaju za rekonstrukciju Pazara.

U planu je izrada i svojevrsnih ormara u kojima bi prodavači mogli preko noći ostaviti svoju robu kako je ne bi iz dana u dan dovozili i odvozili s Pazara. Štandovi će biti izrađeni od brodske plastike, koja se trgovcima pokazala najboljom, lagana je i lako se održava. Takvih će se nabaviti 70-ak, a poslije koliko god bude potrebe za tim.

U Hrvojevoj, nekoliko metara od Srebrnih vrata, postavljena je arheološka sonda. Istraživanja tajni podzemlja Istočnoga zida Palače su u tijeku…

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply