Na ‘stolu‘ je i po 1000 kuna potpora, prilika za splitske školarce i studente da gradskim stipendijama olakšaju školovanje i roditeljske troškove

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Splitski srednjoškolci i redovni studenti osobitog uspjeha u školovanju i studiranju imaju priliku postati stipendisti Grada.

Raspisan je natječaj za stipendiranje školaraca i akademaca, te za naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija u aktualnoj nastavnoj godini. Mjesečni iznos za srednjoškolce iznosi 600 kuna.

Za studente koji se školuju na visokim splitskim učilištima, kao i za studente koji se školuju izvan Splita, ali njihovi obrazovni smjerovi postoje i u Splitu, iznos potpore je 800 kuna.

Za one studente koji se školuju na visokim učilištima širom Hrvatske, ali i preko njezinih granica, mjesečna financijska potpora iznosit će po 1000 kuna, dok za postdiplomce naknada dijela troškova školarine iznosi 7000 kuna.

U fokusu zanimanja od interesa za Grad u ovoj akademskoj godini ubrajaju se doktori medicine, magistri farmacije, medicinske biokemije i laboratorijske medicine, socijalnog rada, logopedije, edukacijske rehabilitacije, psihologije, inženjeri računarstva i elektrotehnike, magistri fizike i informatike.

Svi detalji raspisanog Natječaja, koji traje do 27. studenog za učenike i studente, a do 13. prosinca za poslijediplomce, nalaze se na web stranici Grada Splita

Share.

Leave A Reply