Na Sveučilištu u Splitu su jako ponosni vrijednim radom svojih znanstvenika: ‘Prvi smo po broju citata!‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sveučilište u Splitu objavilo je lijepu informaciju koja dokazuje vrijedan rad splitskih znanstvenika. Naime, prva je to institucija u Hrvatskoj po prosječnom broju citata znanstvenih publikacija proizišlih iz HRZZ projekta u razdoblju od pet godina (2015. – 2020.)

– Citiranost se koristi kao mjera za vrednovanje znanstvenog rada i predstavlja pokazatelj na temelju kojeg se može procijeniti vrijednost samog rada. Također, prema normaliziranom indeksu (FWCI) također smo na prvom mjestu i on iznosi 1,59, dok je prva sljedeća institucija Institut “Ruđer Bošković” s FWCI 1,31 – navode sa Sveučilišta, uz napomenu kako je istraživanje obuhvatilo 5348 publikacija, a prema izvještaju Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ) u suradnji s Elsevierom.

U nastavku su naveli sljedeće fakultete: Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu (PMFST), Filozofski fakultet u Splitu, Kineziološki fakultet u Splitu, Ekonomski fakultet u Splitu (EFST), Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu (FGAG), Pravni fakultet, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Pomorski fakultet te Katolički bogoslovni fakultet.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply