Najnesigurnije gradsko križanje ‘riješeno‘ je još jednim ograničenjem, a taj oblik signalizacije baš i nije čest na splitskim cestama…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najfrekventnije splitsko križanje, ono kod zgrade naše medijske kuće i popularnog kafića “Krom”, dobilo je još jedno prometno ograničenje, a riječ je o zabrani polukružnog okretanja pri dolasku Ulicom Hrvatske mornarice iz smjera Poljuda radi bržeg prilaska Brodarici ili nastavku vožnje u smjeru Parka mladeži i Poljuda.

Postavljanje tog oblika signalizacije nije često na splitskim ulicama, ali smo sigurni da bi bilo korisnije na nekim drugim gradskim točkama gdje vozači zbog sličnih “manevara” ugrožavaju ostale sudionike u prometu ili im, ne manje važno, svojim potezima kidaju živce.

Bit će zanimljivo vidjeti i kako će sada svoja polukružna okretanja na ovoj lokaciji opravdavati policajci koji to često čine kako bi što prije došli do zgrade na Brodarici u kojoj se nalazi Prva policijska postaja. Vjerojatno će se naći nekakav paragraf u propisima koji će njima dati za pravo u odnosu na obične smrtnike…

No sve se to čini kao najnovija kvazisigurnosna “zakrpa” na već toliko puta spominjanom križanju triju prometnica za koje gradski oci ne znaju ili ne mogu naći rješenje koje su drugi gradovi, da ne prelazimo granice Hrvatske, pronašli već prije pola stoljeća, pa i ranije.

Uređenje ovog cestovnog sjecišta na dvije razine za Split zvuči poput znanstvene fantastike, kao, uostalom, i asfaltiranje 10 kvadrata pločnika ili postavljanje nove klupe umjesto razbijene.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply