Najnoviji podaci o broju noćenja u Splitu: premašili smo polovinu prošlogodišnjeg broja, sezona bolja od crnih prognoza

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako je prije samo nekoliko mjeseci postojala bojazan kako će turistička sezona ove godine potpuno podbaciti, najnoviji podaci o broju noćenja u Splitu pokazuju drukčiju sliku.

Od početka godine pa do danas u našemu je gradu ostvareno 589.775 noćenja, a to je 31 posto noćenja ostvarenih u istom razdoblju prošle godine, javljaju nam iz Turističke zajednice grada Splita. Turisti su u nešto većem broju počeli pristizati tijekom kolovoza, pa je tako od početka ovog mjeseca ostvareno nešto više od 50 tisuća dolazaka i 219 tisuća noćenja. Drugim riječima, 40 posto dolazaka i 52 posto noćenja ostvarenih u isto vrijeme prošle godine. Vrijedi napomenuti da najveći broj posjetitelja stiže iz Njemačke, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva te Francuske, a na listi ih slijede domaći gosti.

– Uspješna i pravovremena reakcija svih važnih aktera u turizmu dovela je do rezultata koji su povoljni u uvjetima globalne pandemije. Prema najavama aviokompanija za letove prema Splitu do kraja rujna, za očekivati je nastavak rasta turističkog prometa. Nastavak sezone ovisit će isključivo o epidemiološkoj situaciji te zbog toga preko društvenih mreža i kroz offline komunikaciju poručujemo turistima da se drže propisanih mjera i preporuka pa im u našim infocentrima ustupamo i besplatne maskice. Na taj način šaljemo poruku da kao destinacija brinemo o očuvanju njihova zdravlja, ali i da je izuzetno važna suradnja za ostvarivanje zajedničkog cilja – kazala nam je Alijana Vukšić, direktorica splitske Turističke zajednice, te dodala kako se o sigurnosti brinu i prilikom organizacije događanja.

– Sva se događanja održavaju na otvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Koristim priliku da još jednom pozovem sve čitatelje da ostanu odgovorni prema vlastitom zdravlju i zdravlju naših gostiju – istaknula je Vukšić.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply