Najveći iznos božićnica zaposlenima će isplatiti Čistoća – 2000 kuna, slijede Parkovi i nasadi s 1500, dok će većina ostalih dobiti bon od 600 kuna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Božićni ugođaj ove godine teško se osjeća na gradskim ulicama i trgovima. Ostalo je nešto više od tjedan dana do 21. prosinca kada bi se trebalo znati hoće li se ukinuti strože mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite, no trenutačna epidemiološka situacija ne ide nam u prilog.

Zato ne preostaje ništa drugo nego doma stvoriti pozitivnu atmosferu i “zaigrati” se s maštovitim jelima i ugođajem. Nažalost, za većinu toga je potreban novac, a ova kriza je financijski pogodila velik broj naših sugrađana. Manjak prihoda očituje se i na visini božićnica u splitskim gradskim tvrtkama.

BANOVINA JOŠ NE ZNA

Iz Banovine doznajemo da još uvijek nije definiran iznos prigodne nagrade koja se isplaćuje uoči blagdana, ali je novac za to predviđen. Javna ustanova “Športski objekti” i ona za upravljanje park-šumom Marjan ovisi o gradskom proračunu, tako da i oni čekaju odgovor iz Grada o iznosu blagdanskog poklona.

Božićnice ove godine neće biti za radnike “Prometa” jer ona nije predviđena novim kolektivnim ugovorom, ali zato postoji naknada radnicima koja se isplaćuje u slučaju pozitivnog poslovanja firme. Nije nužno riječ o jednokratnom iznosu, već se može isplatiti u više rata. Doznajemo da se dio te naknade tijekom godine već isplatio radnicima, a ostatak bi mogao biti do kraja godine.

U većini gradskih tvrtki ove godine dijelit će se bonovi. Svi zaposlenici “Lovrinca” dobit će bon od 600 kuna i po još jedan za svako dijete.

“Splitska obala” također će svojim zaposlenicima osigurati bon s istim novčanim iznosom, a za takvu božićnicu odlučili su se i u “Vodovodu i kanalizaciji”. Doznajemo da će tvrtka “Split parking” idući tjedan na sjednici Nadzornog odbora raspravljati o iznosi ili mogućoj isplati prigodne nagrade uoči blagdana. Prema njihovu kolektivnom ugovoru taj iznos neće biti manji od 1000 kuna.

Ante Zuanić, direktor “Stano-uprave”, otkrio nam je kako ove godine radnicima neće isplatiti božićnice, a neće ih dobiti ni zaposlenici “Spalatum DMC-a”. Saša Franjkić, prvi čovjek “Parkova i nasada”, najavljuje kako će kod njih božićnice biti, a budući da njihovi radnici nisu dobili nikakav poklon za Uskrs, nadoknadit će to za Božić s iznosom od tisuću i pol kuna. Svim radnicima komunalne tvrtke “Čistoća” osigurana je božićnica u iznosu od dvije tisuće kuna.

Share.

Leave A Reply