Najviše turista je trenutno u Splitsko-dalmatinskoj županiji! I bez Ultre, najave obećavaju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Hrvatskoj trenutno odmara oko 410 tisuća turista. Puno bolje nego prošle godine, ali još daleko od rekordne 2019.
 
Najviše ih je, 65 tisuća, u Splitsko-dalmatnskoj županiji. I bez otkazane Ultre, najave za srpanj obećavaju…

Zagrijava se sezona, a ugostitelji prate situaciju s virusom. Iza njih je teška godina, a zasad su zadovoljni kako se stolovi pune, javlja RTL.
 
Osim dobre gastronomske ponude, turisti priznaju da su čuli sve o ljepotama Dalmacije.
 
“Zato što je moja susjeda odavde i rekla je da je ovo najbolji grad u zemlji… I odlučili smo posjetiti Split, jer nismo baš znali ništa o Hrvatskoj i nismo razočarani”, kaži Florance i Solena iz Belgije. 

“Mnogi ljudi iz Francuske su nam rekli da je nevjerojatno. Brojni prekrasni otoci poput Hvara, Mljeta… Morali smo doći i vidjeti sve to”, dodaje Arnaud iz Francuske.
 
Iako je Ultra festival punio grad mladim ljudima željnim dobre zabave, turisti u potrazi za noćnim životom nisu razočarani…
 
“Čak smo se iznenadili, izgleda kao da covida nema ovdje više. Noćni život je životopisan i grad je prepun života. Lijepo je to vidjeti”, iskreno će Anna iz Švedske.
 
Upravo moguće pogoršanje epidemiološke slike, značajno utječe na rezervacije u hotelima. Sudeći po najavama sezona  bi trebala biti znatno bolja od lanjske. 
 
Turistički djelatnici se nadaju da će Hrvatska cijelo ljeto ostati zelena na covid karti. Upravo o tome će ovisiti dolazak gostiju i uspješnost sezone, javlja RTL.

Share.

Leave A Reply