Nakon žalbenog roka oko 200-njak djece ostalo neupisano u splitske vrtiće. Grad Split razmatra otvaranje novog vrtića i na Mertojaku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je u prvom upisnom roku u predškolske ustanove u vlasništvu Grada Splita, ostalo neupisano oko 520 mališana, uslijedio je žalbeni rok koji je pružio kakvu, takvu nadu roditeljima i skrbnicima čije dijete nije dobilo mjesto u vrtiću. No, nisu se svi usrećili.

Prema informacijama iz Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu, gradski dječji vrtići zaprimili su ukupno 594 žalbe od kojih su 323 žalbe pozitivno riješene. Pretpostavljate, neki su se bunili zbog raznoraznih razloga iako im je dijete bilo na listi primljenih. Opet ostaje nekih 200-njak neupisane djece, kako se i očekivano.

– Nakon obrade žalbi, u vrtićima je preostao određeni broj slobodnih mjesta i to u kraćim vrtićkim programima dok su jaslička mjesta sva popunjena i za njih postoji najveći interes roditelja – rekla je Višnja Mikulić, voditeljica odsjeka.

Zanimalo nas je kako napreduju planovi za proširenje kapaciteta mjesta u vrtićima na području grada jer Split ima kroničan problem s nedostatkom mjesta u vrtićima. Prema najavljenim planovima Grada, vrtići na Kili i Pujankama biti spremni za pedagošku 2023. godinu, DV Pazdigrad će biti u funkciji na jesen 2024., a potom bi se iz temelja rekonstruirao DV Rusulica, te bi otvorio 2025. godine.

– Grad Split je u suradnji sa agencijom RaST početkom srpnja podnio dvije projektne prijave na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava za Izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova (NPOO 2021 – 2026), i to projektne prijave “Izgradnja dječjeg vrtića Pujanke u Splitu” i “Izgradnja dječjeg vrtića Kila u Splitu”.

Što se tiče izgradnje DV Žnjan-Pazdigrad i rekonstrukcije DV Rusulica u tijeku je izrada projektne dokumentacije. Grad Split također razmatra mogućnost prenamjene objekta poslovne namjene u dječji vrtić, koji se nalazi na području GK Mertojak i gdje postoji realna mogućnost za otvaranje novog dječjeg vrtića s obzirom da se radi o samostojećem objektu – otkrila nam je Mikulić.

Share.

Leave A Reply