‘Neće vam ništa, beba je!‘, vikala je vlasnica stafforda prije nego što je ovaj skočio na njemačkog špica i zaklao ga. Opasnog psa šetala bez povodca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Facebook platformi kruži objava u kojoj vlasnica njemačkog špica (pomeranca), za vrijeme večernje šetnje ispred zgrade, u blizini parka Emanuela Vidovića, doživljava šok. S nekih 30 metara udaljenost uočila je stafforda koji je bez povodca trčao put nje i psa te njegovu vlasnicu koja je, kako djevojka kaže, trčala put njih i vikala:

Neće vam ništa, beba je.

Stafford je zatim zgrabio pomeranca, ugrizao ga za vrat te ga tresao dok se nije prestao trzati – probio mu je pluća. Stafford je zatim skočio na vlasnicu, ali na sreću nije ju ozlijedio. Pomeranac je uginuo na putu do veterinara. Vlasnica stafforda samo je otišla nakon cijelog događaja, ali je zahvaljujući Facebook objavi pronađena, a cijeli slučaj je prosljeđen veterinarskoj inspekciji.

– Kada sam podjelila ovu objavu nisan očekivala koliko će mi se ljudi javiti da se njima dogodila slična ili ista situacija. Sve se to moglo izbjeći da je pas bio na uzici. Ne krivim psa, on je mlad i vjerovatno mu je to bila neka vrsta igre, bizarne i neprihvatljive igre. Krivim vlasnicu i sve osobe koje imaju psa i ne vode ih povodcem na javnim površinama i na taj način riskiraju ovakve tragedije. Mog psa više nema, ali tražim pravdu za buduće situacije – kazala nam je vlasnica psa koja je željela ostati anonimna.

Do kada će neki vlasnici pasa ignorirati obvezu šetanja pasa s povodcem?

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply