Nema više bez čipa u šetnju: splitski komunalni redari provjeravali sve pse koji su kročili na Rivu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svakodnevno su društvene mreže prepune objava o napuštenim psima koji redovito nisu čipirani. Ne treba bolja potvrda da se dugogodišnja zakonska obveza čipiranja ljubimaca ne provodi. Upravo zbog toga, a kako propisuje i Zakon o zaštiti životinja, lokalne zajednice bi trebale bi provesti kontrolu čipiranja pasa, utvrditi koliko ih je nečipiranih i njihovim vlasnicima naložiti da to odmah naprave.

Gotovo svaki četveronožac koji je danas šapom kročio na splitsku Rivu, u periodu između 11 i 13 sati, provjeren je od strane nadležnih tijela. Splitski komunalni redari su u suradnji s “As Ekom”, koncesionarom za zbrinjavanje napuštenih životinja te dva policajca iz Prve policijske postaje, izvršili kontrolu nad ljubimcima, bolje rečeno nad vlasnicima. Lijepa vijest je da je 25 provjerenih psića bilo čipirano, od retrivera, jazavčara, dalmatinera i svakojakih šarenih mješanaca.

Goran Dlaka, voditelj Odsjeka za redarstvo najavio je da se ovakve akcije u posljednje vrijeme intenzivnije provode, a veli da će tim ritmom nastaviti kontrolu i kažnjavanje neodgovornih vlasnika ljubimaca.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: