Ni nevrijeme ni stroge epidemiološke mjere nisu spriječili salezijance s Kmana da idu od vrata do vrata i za župljane u nevolji skupe 5,5 tona hrane!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vođeni biblijskim motom “Besplatno primiste, besplatno dajte”, salezijanci i gotovo stotinu volontera Župe Pomoćnice kršćana protekloga su vikenda, u duhu adventa, za najpotrebitije obitelji našega grada prikupili oko pet i pol tona hrane i higijenskih potrepština.

Ni olujna južina praćena obilnom kišom, ni stroge epidemiološke mjere nisu spriječili članove salezijanskog oratorija “Don Bosco” da, kao i proteklih šest godina, idu od vrata do vrata svojih župljana i skupe milodare u hrani i higijenskim potrepštinama. Držali su se strogih epidemioloških mjera, vodili su računa o maskama, distanci, dezinficijensima i zabilježili sjajan uspjeh!

– Riječ je o tradicionalnoj akciji prikupljanja namirnica, hrane i higijenskih potrepština koju organizira Caritas naše župe. I evo, u ovoj, sedmoj godini, u najizazovnijim vremenima od osnutka akcije, prikupljeno je više od pet tona hrane. Još jednom se pokazalo kako i u teškim vremenima, kada su mnogi ostali bez vlastitih prihoda, Splićani imaju otvoreno srce za druge. Poštujući stroge epidemiološke mjere, dio je volontera, raspoređen u manje skupine, obilazio domove župljana i preuzimao unaprijed pripremljenu hranu, dok su je ostali u oratoriju zaprimali i slagali u kutije radi lakše podjele. Akcija je od svojih početaka zamišljena drugačije od uobičajenih kako bi volonteri sami pokucali na nepoznata vrata i spoznali kako se osjećaju ljudi u potrebi – pojasnio je župnik don Ivan Alojzije Terze pod čijim se budnim okom odvijala akcija.

Važno je napomenuti kako će članovi župnoga Caritasa prikupljenu hranu podijeliti ugroženim splitskim, ali i kninskim obiteljima, jer svake godine dio namijene i Župi svetoga Ante u Kninu.

Doduše, akcija još nije gotova, nastavlja se cijeli tjedan pa eto prilike za dobro djelo. Svakog dana od 18.30 do 21 sat svoj doprinos u hrani ili higijenskim potrepštinama možete donijeti u kmanski oratorij. Volonteri će ga rasporediti i pobrinuti se za to da dospije u prave ruke.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply