Niče nova zgrada na Kampusu, gradit će se ispred Sveučilišne knjižnice. Natječaj je u tijeku, objavljeni su i uvjeti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Raspisan je natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Znanstveno-inovacijskog centra (ZIC) Sveučilišta u Splitu. Kao cilj natječaja se navodi izbor najboljeg i strukovno najprimjerenijeg idejnog rješenja za splitsku zgradu ZIC-a. Nakon odabira idejnog rješenja krenuti će se u izradu projektno-tehničke dokumentacije koja će biti potrebna za ishođenje građevinske dozvole.

Buduća zgrada je planirana kao istraživačko i eksperimentalno – razvojno središte koje će objediniti sve postojeće resurse i aktivnosti Sveučilišta u Splitu na jednom mjestu. Planirano je da se ZIC izgradi na Kampusu na parkingu koji se nalazi južno od zgrade Sveučilišne knjižnice. Rok početka natječaja je 14.04.2022., a rok za dostavu natječajnih radova je 14.06.2022.

Pravo sudjelovanja u svojstvu autora imaju fizičke osobe i to kao autor pojedinac ili autorska grupa od više članova od kojih najmanje jedan mora biti ovlašteni arhitekt. Svaki od natjecatelja, pojedinac ili grupa ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju samo s jednim radom. Na natječaju ne mogu sudjelovati: zaposlenici Raspisivača, zaposlenici Provoditelja, Voditelj natječaja, Zamjenik voditelja natječaja, članovi i zamjenici članova Ocjenjivačkog suda, tajnik natječaja, članovi tehničke komisije, izrađivač natječajnog elaborata, stručni savjetnici kao i suradnici i srodnici u prvom i drugom koljenu svih nabrojanih. Sve ostale osobe koje bi narušile ravnopravnost natjecatelja ili neovisno odlučivanje ocjenjivačkog suda također ne mogu kao natjecatelji ili ponuditelji sudjelovati u natječaju.

Natječaj je raspisan u sklopu provedbe projekta koji je sufinanciran iz Operativnog programa ,,Konkurentnost i kohezija” iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a detalje možete pronaći OVDJE.

Share.

Leave A Reply