NOVI ZAPLET NA GRIPAMA Zakupac ne pristaje na raskid ugovora, ogradio je parking

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jučer tijekom popodneva ponovno je ograđeno parkiralište u Osječkoj. Zakupac parkinga Tonći Omrčen postavio je dvije betonske ograde na prolaz koji je ostao otvoren nakon što je prije 25 dana u noćnoj akciji po nalogu zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića prepilano pet stupića pod obrazloženjem da se radi o nerazvrstanoj cesti.

Kako su uklonjeni stupići, ‘probijen’ je slobodan prolaz na parking pa je ovih 25 dana plaćanje bilo na dobrovoljnoj osnovi. Tko je htio, platio je, tko nije, izašao bi se parkinga kroz novostvoreni prolaz.

Gradska vlast je intervenirala nakon što je dan nakon drugog kruga izbora produžen zakup parkinga s dosadašnjim zakupcem, i to na pet godina.

Zakupac parkinga ponudio je mirno rješenje spora na koji u Gradu Splitu nisu pristali te su jednostrano raskinuli ugovor. Zakupac na to ne pristaje, smatra da je postupanje Grada Splita nezakonito te je od suda zatražena privremena mjera kojom bi se omogućilo ograđivanje parkirališta. Najavljeni su i drugi pravni koraci, poput tužbe za smetanje posjeda, tužbe za naknadu štete i kaznene prijave zbog zloupotrebe položaja i ovlasti jer se postupa bez odluka nadležnog tijela s ciljem nanošenja štete.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply