Novo vozilo za HGSS Stanicu Split

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Ivica Puljak danas je u ime Grada Splita pročelniku Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Split, Darku Gavriću uručio ključeve novog, specijaliziranog vozila. Radi se vozilu za pristup nepristupačnom terenu i prihvat ozlijeđenih tipa UNIMOG vrijednom 3.5 milijuna kuna, koji će dodatno unaprijediti rad HGSS-a, temeljne operativne snage sustava civilne zaštite Grada Splita. – Zadovoljstvo mi je u ime Grada Splita predati ovo vozilo na korištenje HGSS-u i nadam se da će ono dodatno olakšati i unaprijediti njihov rad. Ovo je jedno u nizu ulaganja u HGSS, a time i u naš sustav civilne zaštite, odnosno sigurnost naših građana i posjetitelja, kazao je gradonačelnik Puljak najavivši daljnju suradnju i razgovore oko pronalaženja adekvatnog prostora za rad Stanice.

Specijalizirano vozilo UNIMOG posebno je značajno uslijed mogućih izvanrednih situacija, poput snježnih nevremena, eventualnih potresa i drugih nesreća. – Nama je ovo vozilo najbolji novogodišnji poklon. Da smo ga barem imali prije godinu dana kada je Petrinju zadesio onaj nesretni potres, bili bismo puno učinkovitiji. Ali sada ga imamo zahvaljujući Gradu Splitu i biti će nam od velike koristi u slučaju velikih nesreća, ali i za ostale potrebe civilne zaštite, kazao je pročelnik Gavrić. 

Ovakvo vozilo, pouzdano u svim vremenskim uvjetima, standardni je dio opreme službi čija je djelatnost poput HGSS-ove, jer se može kretati kroz nepristupačan teren, dostaviti tešku opremu, te je uz pomoć njega lakše transportirati unesrećene do cestovne komunikacije.

HGSS je temeljna operativna snaga sustava civilne zaštite Grada Splita za velike nesreće i katastrofe, dokazano učinkovita i pouzdana u mnogim situacijama, kako na području grada Splita, tako i cijele Hrvatske. Grad Split godinama ulaže u opremanje i razvoj operativnih sposobnosti, zahvaljujući čemu je Stanica Split postala elitna spasilačka služba i uzorna operativna snaga civilne zaštite, međunarodne izvrsnosti.

Share.

Leave A Reply