Obilne kiše napravile bujice na splitskim cestama kroz koje se automobili jedva probijaju. Najveće gužve su na Kili

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Obilne kiše napravile bujice na splitskim cestama kroz koje se automobili jedva probijaju, a prognoza nije ‘obećavajuća’

Meteorolozi su danas na splitskom području najavili mogućnost bujičnih poplava uslijed obilnih oborina, što se i dogodilo.

Na križanju Ulice Domovinskog rata i Dubrovačke na kojem se i inače stvaraju prometni čepovi, bez obzira na vremenske prilike, automobili su se jedva probijali kroz bujice.

Velika gužva stvorila se i kraj POS-ovih zgrada na Kili posebice u ranim jutarnjim satima kada ljudi odlaze na posao i djeca u školu.

– Tako nam je svaki put kada padne jača kiša. Kolone su velike. Inače, najveći problem nam stvaraju vozači koji izlaze iz garaže City Centra One jer se uopće ne poštuju prometna pravila. Pa ne mogu oni koji izlaze iz garaže imati prednost pred ostalim sudionicima u prometu! Bilo bi praktično rješenje, barem provremeno dok se ne rješe prometnice oko centra, da je ulaz u garažu samo s gornje strane, a izlaz s donje – kaže jedan stanovnik Kile.

Meteorološki portal Pljusak.com zabilježio je 18 litara kiše po metru četvornom u Spinutu, negdje do 9.30 sati. Isto toliko kiše palo je na Gripama, 17 litara na Mejašima, dok je na Duilovu palo čak 23 litre po metru četvornom.

Prema prognozi DHMZ-a, i dlaje nas očekuje umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, osobito na južnom dijelu. Oborina će biti češća na istoku i jugu zemlje, gdje lokalno može biti obilna. U Istri uglavnom bez oborine uz sunčana razdoblja. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a na južnom još prijepodne jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 13, na Jadranu od 14 do 18 °C.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply