Objavljen Poziv za financijske potpore učenicima i studentima s invaliditetom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grad Split je danas, treću godinu za redom, objavio Poziv za dodjelu potpora učenicima srednjih škola i studentima s invaliditetom. To je mjera koja je prvi put uvedena u školskoj/akademskoj 2019./2020. godini, a ove godine Proračunom je osigurano 150.000 kuna za tu namjenu.

Poziv je otvoren 30 dana, a financijska potpora iznosi 600 kuna mjesečno za učenike srednjih škola s invaliditetom, 800 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju u Splitu i 1000 kuna mjesečno za studente s invaliditetom koji studiraju van Splita. Prošle godine pravo na financijsku potporu ove vrste ostvarilo je 23  učenika i studenta.

Poziv za dodjelu novih potpora je objavljen na internetskim stranicama Grada Splita (www.split.hr) gdje se nalaze sve potrebne detaljne informacije i obrasci, a rok za prijavu je 15. studenoga 2021. godine. Prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu Grad Split – Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Obala kneza Branimira 17, 21000 Split, s naznakom „Prijava za dodjelu potpore osobama s invaliditetom“, a može se i osobno predati u pisarnici Grada Splita na istoj adresi.

Povjerenstvo će utvrditi listu novih kandidata za dodjelu potpore prema slijedećim kriterijima: invaliditet i težina oštećenja, uspjeh u školovanju, postignuti i priznati izvanškolski rezultati učenika na jednom području znanosti, umjetnosti ili sporta.

Share.

Leave A Reply