Objavljen program obilježavanja Dana antifašističke borbe u Splitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U organizaciji Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Splitsko – dalmatinske županije ZUABA, Udruga antifašista i antifašističkih boraca grada Splita UAAB i Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista VeDRA, u ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine prigodnim programom obilježit će se Dan antifašističke borbe.

Predstavnici Hrvatske ratne mornarice, Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i udruga položit će vijence na Gradskom groblju Lovrinac u 8.30 sati ispred Spomen Kosturnice pripadnicima NOB-e potom na Groblju branitelja Domovinskog rata te na Spomen obilježju Bošnjacima – muslimanima poginulima u Domovinskom ratu.

U 9.30 sati predviđeno je polaganje cvijeća kod Spomenika političkim zatvorenicima, interniranima i deportiranima, ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije.

U večernjem dijelu programa, u 19.30 sati predviđen je promenadni koncert orkestra Hrvatske ratne mornarice, od dna Marmontove ulice do Trga Gaje Bulata. U 20 sati na Trgu Gaje Bulata, građanima će se obratiti predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, gradonačelnik Ivica Puljak te predstavnici udruga antifašista i antifašističkih boraca. Potom slijedi nastavak koncerta orkestra Hrvatske ratne mornarice.

Nakon nastupa HRM-a slijedi zabavni program u kojem će nastupiti Mirela Meić i bend Corso Adriatico.

U organizaciji udruga antifašista i antifašističkih boraca, u utorak 22. lipnja 2021. godine u 18 sati u hotelu Park održat će se promocija knjige „Prva Hrvatska Republika 1945.”.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply