Obožavani Marjan ove jeseni Splićane dočekuje s novim sadržajima: obnovljena su boćališta, uskoro će biti završen i Dječji grad, evo što će vas još iznenaditi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U sklopu EU projekta ‘Marjan 2020- brdo prošlosti, oaza budućnosti’ završena je obnova i opremanje boćališta na Benama, tri stara zoga koja nisu u funkciji više od desetak godina.

Usto, završena je i sanacija i prenamjena kamenog zdanja nekadašnjeg golubarnika iz 1968. godine u edukacijski paviljon za djecu – Školu u prirodi. Uskoro će to postati polazna točka edukacijske rute o Marjanskim kamenim kućicama, njih ukupno sedam, čija je sanacija također obavljena u sklopu ovog EU projekta. 

Do kraja ovog mjeseca bit će završeni i radovi na rekonstrukciji i izgradnji Dječjeg grada na prvom vrhu, novog šarenog, veselog i edukativnog sadržaja za splitsku djecu u Park-šumi. 

U tijeku je i uređenje trim staze duge oko tri kilometra koje se obavlja u segmentima, kako bi se istovremeno rekreativcima omogućilo njeno djelomično korištenje. Ovom prilikom molimo rekreativce za pojačan oprez i poštivanje znakova upozorenja. 

Iz Grada podsjećaju kako je u tijeku i temeljita obnova Botaničkog vrta na Marjanu vrijedna 11,5 milijuna kuna. 

Svi se ovi novi-stari sadržaji u marjanskoj park-šumi obnavljaju u sklopu EU projekta ‘Marjan 2020 – brdo prošlosti oaza budućnosti’ ukupne vrijednosti 26.614.389,24 kuna, od čega je 15.802.004,03 kuna bespovratnih sredstava EU fondova. 

Share.

Leave A Reply