Od ponedjeljka cijepljenje seli iz Spaladium Arene u veliku dvoranu na Gripama. Dr. Rađa: Interes znatno opada, daleko smo od željenih 50 posto procijepljenih

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Od idućeg ponedjeljka cijepljenje koje se do sada obavljalo, a i još se obavlja u Spaladium Areni, seli se u veliku dvoranu na Gripama. Preseljenje je nužno, budući će se predolimpijski košarkaški turnir održavati u Spaladium Areni.

– Idući tjedan će cijepljenje biti na Gripama i to svaki radni dan od 8.30 do 19 sati. Moram napomenuti da vikendima nećemo cijepiti. Posljednjih dana imamo, uglavnom od 1000 do 1600 onih koji se dolaze cijepiti drugom dozom, a imamo između 50 i 150 onih koji se, između 12 i 14 sati dolaze nenajavljeno cijepiti preko tzv. “cijepljenja otvorenih vrata”, kazuje dr. Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Nažalost, interes za cijepljenje je gotovo nestao, ako pogledamo brojke onih koji se dolaze cijepiti, kao naručeni preko svojih obiteljskih liječnika ili preko drugih platformi.

– Takvih dnevno imamo manje od 300 i to je ono što zabrinjava. Zbog toga i jesmo, u Splitsko-dalmatinskoj županiji na procijepljenosti od oko 36 posto, odraslog stanovništva, što je jako daleko od željenih 50 ili 60 posto procijepljenih, zaključuje dr. Rađa.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply