Od ponedjeljka se vraća pet željezničkih linija prema Splitu, u promet dolazi i novi niskopodni vlak

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako je koronavirus ‘zaustavio’ brojne aktivnosti te na peronima i kolodvorima ostavio mnoge vlakove i autobuse, s normalizacijom se u ‘novu normalu’ vraća i promet. Željeznički promet od Splita prema ostatku Hrvatske još će bolju ponudu imati od narednog ponedjeljka, 16. lipnja kada bi se, uz već uvedene linije, trebalo vratiti još 5 linija.

Petar Škorić, istaknuti HDZ-ovac i potpredsjednik splitskog Gradskog vijeća dobio je ekspresan odgovor na dopis Upravi HŽ Putnički prijevoz d.o.o. u kojem je aktualizirao nekoliko problema.

Škorić je istaknuo povratak linija koje povezuju Split, ali i mogućnost uključivanja novih vlakova u prometovanje kako bi svi stanovnici Splitsko-dalmatinske županije imali kvalitetu življenja kakvu i zaslužuju.

Zaključak Hrvatskih željeznica je kako će se, već kazano, od ponedjeljka vratiti noćna linija na relaciji Split-Zagreb, ali i puštene četiri dnevne sezonske linije. Jedan od pet novih niskopodnih vlakova, koje je proizveo Končar, bit će prebačen za prometovanje na splitsko područje.

Share.

Leave A Reply