Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv Bojana Ivoševića!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv Bojana Ivoševića, zamjenika gradonačelnika Splita i to zbog prijetnji urednici Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić.

Odvjetništvo Ivoševića tereti radi “prijetnje novinara za obavljanje njegovog posla”, kako stoji u Zakonu. Ivoševića će se progoniti po službenoj dužnosti.

– Okrivljenom 32-godišnjaku se stavlja na teret da je 6. veljače 2022. oko 19:30 sati u Splitu, putem mobilnog telefona nazvao urednicu gradske rubrike jednog dnevnog lista te joj, u cilju da kod novinara izazove osjećaj straha i uznemirenosti, uputio prijeteće riječi, nezadovoljan sadržajem članaka objavljenih na portalu i u tom dnevnom listu koji su se odnosili na njega i njegov rad na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji. Osnovano se sumnja da je novinarka njegove riječi prenijela svojoj kolegici (novinarki), a zatim glavnoj urednici tog dnevnog lista, kao i izvršnoj urednici portala, koje su kod svih njih izazvale osjećaj straha i uznemirenosti – stoji u priopćenju.Bude li optužnica potvrđena, Ivoševića čeka suđenje, a na kraju i moguća kazna od šest mjeseci do čak pet godina zatvora. On se za svoje postupke ispričao.

Plaho je o cijelom slučaju izvještavala Slobodna Dalmacija čija urednica, bez obzira da ustvrdi kako je ne zanima kazneni progon, to neće umanjiti karakterizaciju djela nego može biti tek olakotna okolnost. 
– Pogriješio sam kada sam na neprimjeren način razgovarao s novinarkom Nikolinom Lulić i na tome joj se još jednom ispričavam. Zapravo, kad malo bolje razmislim, čini mi se da zaista ponekad imam problem u komunikaciji. To se događa u situacijama u kojima se potpuno emotivno predam nekom poslu i lako u žaru argumentiranja pređem granicu koja se ne smije prelaziti.

Potrudit ću se i u sljedećem razdoblju posvetiti unaprijeđivanju komunikacijskih vještina kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

One stvari koje dobro radim, radit ću u medijskoj tišini i u sljedećem razdoblju se povlačim iz javnosti. O stvarima iz mog djelokruga komunicirat će gradske službe, kako je često bilo slučaj i do sada – prije nekoliko je tjedana napisao Ivošević.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply