Otvorena besplatna autobusna linija za studente na relaciji Spinut-Kampus

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ugovor o besplatnom prijevozu studenata na relaciji Spinut-Kampus potpisali su danas rektor splitskog Sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić i predsjednik Uprave „Prometa“ Miroslav Delić. Svečanosti održanoj  u Studentskom domu „Bruno Bušić“ nazočili su i gradonačelnik Andro Krstulović Opara,  čelnici Studentskog centra  i Studentskog zbora Ivan Žižić i Mateo Marušić, te pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu i kulturu Tomislav Đonlić. Ovim ugovorom omogućit će se studentima splitskog sveučilišta bolja povezanost između studentskih domova u Spinutu i Kampusa.

Pozdravivši današnje potpisivanje ugovora, gradonačelnik Krstulović Opara kazao je kako to nije samo „puki čin uvođenja jedne nove autobusne linije“.

-Ova linija simbolizira mnogo toga što smo napravili u protekle  četiri godine. „Promet“ je postao restrukturirana gradska tvrtka s kompletno obnovljenom voznim parkom kakvim se u ovom djelu Europe malo tko može pohvaliti. Odnosi Grada i splitskog Sveučilišta danas su odlični, bez ikakvih spornih točaka. Zajedno radimo na širenju horizonta razvoja našeg grada.  Studentski dom na Spinutu prije četiri godine bio je jedna stara, oronula zgrada. Danas je to suvremeni objekt, sa svim sadržajima za ugodni boravak i neometano učenje brojnih studenata. Tu u blizini je i sjajna zgrada Tehnološkog parka, tog izuzetno važnog inkubatora visokih tehnologija. Stoga kažem, uvođenje linije za naše studente kruna je uspjeha zajedničkog rada – kazao je splitski gradonačelnik. Rektor Sveučilišta Dragan Ljutić naglasio je kako uvođenje studentske autobusne linije znači jedinstveno i izravno povezivanje studentskih domova i fakulteta, odnosno centara znanja.

-Izravna linija samo je vrijednost više za sve one koji žele studirati u Splitu, a koji je postao nezaobilazan sveučilišni centar na širokom potezu do Poljske pa sve do Grčke – naveo je, među ostalim, rektor Ljutić. Direktor „Prometa“ Miroslav Delić pojasnio je kako će ova linija ne samo povezati Spinut  i Kampus, nego će brojne studente puno brže dovesti i u samo gradsko središte. Posebna linija za studente vozit će na relaciji od Spinuta do Kampusa slijedećom trasom: Spinut-Matoševa-Domovinskog rata- Vukovarska- Bruna Bušića – Matice Hrvatske te u povratku na relaciji Kampus-Spinut: Matice Hrvatske(Kampus) – Velebitska – Solinska – Domovinskog rata – Hrvatske mornarice – Kaštelanska -Spinut.

Share.

Leave A Reply