Ovo su rezultati kotarskih izbora u Splitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SPLIĆANI su do 19 sati birali vodeće ljude svoga kvarta. Dok se prebrojavaju glasovi, sigurno je da je HDZ pobjednik u Stobreču, Srinjinama, na Kamenu, u Sitnom Donjem i Gornjem. Razlog je jer su bili jedina lista. Ujedno je, posljedično tome, u ovim mjesnim odborima bila i najmanja izlaznost, piše Dalmatinski portal.

Prema prvim neslužbenim rezultatima koje smo saznali s terena, Nezavisna lista Marina Krpetića osvojila je kotar Grad, sa 165 glasova. Prevedeno u mandate, imali bi vlast sa četiri vijećnika. Izdvojimo i da je vaterpolist Jerko Marinić Kragić kao nezavisni rasturio na Lovretu s 231 glasom.

 

Na Bačvicama je pobijedio Centar, i s 338 glasova osvojio tri mandata, nezavisni Tomislav Zaninović 256 i dva mandata, a HDZ i DP po jedan mandat. Na Brdima je dobio HDZ 298 glasova, a iza njih je Centar sa 106, slijedi Domovinski pokret sa 104 glasa, zatim Most uz 73 glasa podrške.

Centar dobio u Splitu 3

U kvartu Split 3 Centar je osvojio vlast s tri mandata. HDZ su pripala dva, a SDP-u i DP-u po jedan. Nezavisni Marko Pavić je na Kmanu dobio čak pet mandata, HDZ i DP po jedan. Također, Blatine je ‘pomeo’ SDP-ov Davor Matijević s pet mandata. Mario Lolić (Centar) osvojio je Žrnovnicu s četiri mandata.

Nezavisna lista Luke Kovača Levantina na Spinutu je doslovce rasturila konkurente, dobili su 680 glasova podrške. Slijedi Centar sa 172 glasa, HDZ je osvojio povjerenje 148 stanovnika Spinuta, SDP 103 te DP 38.

Nezavisni Ivica Grubišić Gire je opet osvojio Sirobuju. Čak 64,63 posto birača mu je dalo podršku, a 33, 98 posto ih je bilo za HDZ. S pet mandata Grubišić Gire je apsolutni vladar Sirobuje.

Pobjeda SDP-a na Trsteniku

Pet mandata je osvojio i SDP-ov Damir Barbir na Trsteniku, a po jedan Centar i HDZ. U kvartu Bol je najviše povjerenja zaradila stranka Centar. 163 birača je zaokružilo stranku Ivice Puljka, iza njih je DP uz 146 glasa podrške, te HDZ koji je zaokružen 106 puta i SDP 84. Pujanke je osvojio HDZ s 351 glasom podrške, slijede ga Centar s 251 te DP sa 73.

Na Mejama je pobjedu na kotarskim izborima odnijela Nezavisna lista Gorana Jugovića. Osvojili su 172 glasa, HDZ 151, Srđan Marinić kao kandidat Centra dobio je 110 glasova podrške, nezavisna lista Duje Šunjića 100, a DP 76. Nezavisna lista Ante Popovića uz koju je stao Most je na Neslanovcu osvojila tri mandata, jednako kao i HDZ. Vlast će ovisiti o jednom vijećniku Centra. Na Visokoj je HDZ ostvario najuvjerljiviju pobjedu u gradu. Osvojili su čak šest mandata. Jedan je pripao Centru.

Na Mertojaku je lijeva koalicija SDP-Pametno – Možemo – Nova ljevica i HSU osvojila tri mandata jednako kao i HDZ. Centar je dobio jednog vijećnika. Prevedeno u glasove, lijeva koalicija je dobila podršku 312 birača, HDZ 269, a Centar 109. DP je dobio svega 59 glasa što nije bilo dovoljno za mandat.

Na Ravnim njivama koalicija DP-HSP-Hrvatski suverenisti su osvojili 190 glasova i četiri mandata. Pobijedili su veterana HDZ-a Mirka Ramljaka koji je dobio 140 glasova i tri mandata. Mejaše je osvojio uvjerljivo HDZ s 399 glasova. DP-u je pripalo 194.

Share.

Leave A Reply