Padala je kiša, znate koja vijest slijedi: iz Vodovoda potvrdili da je izvor Jadra malo zamućen, djeca i stariji ne smiju piti vodu iz špine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iz splitskog Vodovoda i kanalizacije informiraju građane da je velika količina kiše opet zamutila izvor rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje grada Splita.

– Rezultati ispitivanja vode za danas, 23.12.2019. u pojedini dijelovima vodoopskrbne mreže pokazuju da je parametar zamućenja neznatno povišen u odnosu na propisane vrijednosti.

Prve analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, svi fizikalno – kemijski parametri su sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe NN 125/17, te očekujemo, kako će svi mikrobiološki pokazatelji koji su u izradi biti također sukladni označenom Pravilniku 125/17, što ukazuje kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna za piće, no za malu djecu, starije i imuno desuficijentne osobe, prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo savjetujemo preventivne mjere prokuhavanja – kažu u ViK-u.

Obzirom na prestanak padalina i konstantno opadanje intenziteta zamućenosti na samom izvorištu nadamo se skoroj potpunoj normalizaciji, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti, poručuju.

Share.

Leave A Reply