Počelo je! Ograđen je donji dio Pazara, uskoro će pasti i stari banci! Direktor Gašparević najavljuje što dolazi umjesto njih

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Počelo je! Ograđen je donji dio Pazara, spreman za rekonstrukciju, a čim se južina odluči povući – tamo će stići radnici. U ovo “vrime od godine” ionako nema previše posla na tom dijelu gradske tržnice, pa je rukovodstvo “Parkova i nasada” prelomilo – sad ili nikad.

– Pripremne su radnje u tijeku, veli nam direktor PiN-a Siniša Gašparević.

Uklonit će se derutni betonski banci, ogromna površina ispod njih, a riječ je o oko tisuću četvornih metara tla, će se potom izravnati i porediti. Neće tu biti nekih velikih ulaganja.

– Na mjestima gdje su nekada bila stabla stavit će se arheološke sonde, kako bi se mapirao prostor ispod površine. To je najzgodniji način za skeniranje područja, pojašnjava nam Gašparević dogovor postignut s konzervatorima.

Tek tada ćemo svi zajedno znati “di smo”.

A planovi o uređenju grade se oko ideje da prostor u srcu grada nakon 13 sati, kada se prodavači najčešće povlače s radnog mjesta, nastavi živjeti.

– Na uređenu bi površinu postavili montažne stolove, koji se mogu jednostavno presložiti i pomaknuti, a time se i prostor može prenamijeniti, veli nam direktor maštajući o izgledu i funkciji svjetskih tržnica, koje žive u svako doba dana.

Namjera mu je i prijaviti preuređenje Pazara na Europske fondove, tada bi ulaganja bila i viša i temeljitija, ovako se pokušava pokriti s onim što se može.

– Paralelno pokušavamo riješiti problematiku ostalih gradskih tržnica, pa, primjerice, rješavamo problem parkirališta oko tržnice na Sućidru, veli nam, sanjanjući kako će Vinkovačka ulica postati jednosmjerna, pa time i dostupnija korisnicima tržnice.

A što se tiče našeg Pazara – posadit će se nova stabla, a ako arheolozi ne nađu ništa što im je bitno – preuređenje donjeg dijela bi trebalo biti gotovo do proljeća. Možda i prije, ako vremenske (ne)prilike dozvole.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply