Policija objavila detaljne upute navijačima uoči finala Kupa: naglasili su da će sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila kraj stadiona i sve koji parkiraju nasred kolnika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U četvrtak, 26. svibnja, s početkom u 19 sati u Splitu, na gradskom stadionu Poljud odigrat će se finale Kupa Hrvatske između HNK “Rijeka“ i HNK “Hajduk“.

Tim povodom, a i s obzirom na veliki interes kako domaćih, tako i gostujućih navijača za ovo javno okupljanje, iz PU SD su pozivali sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s policijskim uputama i preporukama, koje objavljujemo u nastavku.

Obavijest za gostujuće navijače

– prihvat u Sjevernoj luci: za navijače koji organizirano dolaze posebnom brodskom linijom koja će pristati u Sjevernoj luci, biti će organiziran prihvat i prijevoz autobusima do stadiona Poljud

– prihvat na području Dugopolja: na izlazu s autoceste A1 – naplatna postaja Dugopolje vršit će prihvat i organizirani prijevoz navijača do stadiona „Poljud“ i natrag. Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, bit će upućene izravno na stadion „Poljud“. Kod naplatne postaje Dugopolje vršit će se posebna regulacija prometa i bit će osiguran parking, pod policijskim nadzorom.

Obzirom na pojačan interes posjetitelja za ovo javno okupljanje, molimo posjetitelje da se na dan utakmice pravovremeno upute prema stadionu. Pozivamo sve da dođu ranije kako bi nakon obavljenih pregleda, provjera, osoba i ulaznica mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion.

Ulazi u stadion biti će otvoreni od 16.30 sati, a za gostujuće navijače od 16 sati.

Posebna regulacija prometa na području grada Splita

Na dan utakmice 26. svibnja 2022.godine organizator u suradnji s policijom vršiti će blokadu prometa, na način da će se od 15 sati uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara, autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s propusnicom).

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari, će zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja, sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.

Savjetujemo posjetitelje i građane da na dan održavanja utakmice ne koriste ulice Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.

S obzirom da će se u ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore, privremeno ograničiti kretanje i zadržavanje, upućujemo posjetitelje da za dolazak na stadion koriste druge prilazne pravce, posebno ulicu Hrvatske mornarice. Određivanje privremenog ograničenje kretanja i zadržavanja u ulici Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore, biti će u vremenu od 15 do 19 sati i od 21 sati do 23 sata.

Ovo napominjemo posebno iz razloga jer u vrijeme privremenog ograničenja kretanja i zadržavanja u navedenim ulicama neće biti moguć prolaz pješaka i policijski službenici će ih preusmjeravati u druge ulice.

Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ukoliko su u mogućnosti koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve. Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita

Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:

– unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,

– unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja,

– paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,

– maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,

– unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,

– pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti

– pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,

– bacanje predmeta u natjecateljski prostor,

– boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

– U stadion neće biti moguće unijeti role samoljepljivih i drugih traka.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Snimanje na stadionu i prilaznim pravcima, te i ograničenje kretanja i zadržavanja

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima, također sukladno članku 51. i 52. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policija će četiri sata prije utakmice i dva sata nakon utakmice privremeno po potrebi ograničiti kretanje i zadržavanje ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu.”

Share.

Leave A Reply