Policija prijavila dvojicu maloljetnika koji su vozili skejt po centru Mall of Split. Majka je revoltirana: Oni traže alternativu, jer im fali sport

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Splitska policija u petak navečer intervenirala je u trgovačkom centru “Mall of Split” zbog dojave zaštitara kako su zadržali dvojicu maloljetnika koji su se skateboardima vozili po garaži i samom centru. Čuvari su dvojicu maloljetnika do dolaska policije zadržali pokraj info pulta, a na jednoj snimci koja je objavljena na društvenim mrežama koja traje nekoliko sekundi vidi se kako krupni zaštitar jednog od 16-godišnjaka drži rukom oko vrata te ga u jednom trenutku, diže i spušta na pod.

Maloljetnici su na kraju prekršajno prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira, a nama se javila majka jednog od trojice 16-godišnjaka (podaci poznati redakciji).

Njezinu reakciju prenosimo u cijelosti: 

– Ovaj događaj koji se dogodio mom sinu samo odražava bolesno stanje društva u kojem autoritet izvršne vlasti stavlja u pitanje “huligansko” ponašanje troje djece koji su se skejtali po garaži golemog simbola okorjelog kapitalizma i propasti duše. Uskraćivanjem djeci sportskih aktivnosti dešava se da djeca sami traže neku alternativu. Moj sin je izabrao skate kao alat izričaja i ja sam zbog toga radosna. 

Kako je osnovno pravilo dobrog novinarstva da se čuje i druga strana, ovdje vas kao predstavnike dalmatinskog glasa molim da ispravite navodne optužbe na vašem portalu jer da su moj sin i njegovih troje prijatelja razbijali po Mallu ja bih vjerojatno bila odvedena u stanicu i djecu bi dobrano ispitivali, a ja bi ga prva dobro kaznila. To se sve skupa tako nije odvijalo. Nije, upravo zato što je toj djeci vožnja skejtom svojevrsna strast tako da pokušavaju naći mjesto gdje će na jedinstven akrobatski način ispucati svoju mladenačku energiju, ali ova djeca koja su iznapadana nisu napravili nikakvu štetu ni imovini ni ljudima. Ja ne znam što druga djeca rade, ali ovo troje iz ove priče nemaju veze s takvim neotesanim ponašanjem.

Djeca nemaju gdje, iz parkova ih tjeraju i tako završe u Mall of Split, blještavu strukturu kojeg čuvaju kao Toranj Pravde 6 zaštitara različitih veličina, ali su svi jedinstveno skučeni u mentalnom sklopu. Zabranili su skejtanje unutar Malla, e sad ne daju ni u garaži jer takva je velikozaštitarska politika. Ok, djeca su vjerojatno provocirala, štagod zabeštimala, ali prijetnja noževima u Mall of Texas, zatim zapinjanje noge djetetu da padne, iživljavanje nad mlađim i slabijim, pretres bez roditelja i slično treba biti kažnjivo zakonom. Samo bojim se da ovdje zakon malo šteka, pa se tako i policija obrušava na maloljetnike i stavlja im se etiketa huligana kao besplatno, bespogovorno jer mediji su ipak mediji. Tražim javnu ispriku od trgovačkog centra i nadam se da ću je dobiti jer nada ne umire nikada…. – napisala je majka 16-godišnjaka. 

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply