Pomozite i vi: Dom ‘Maestral‘ skuplja novac za preuređenje odjela za bebe u glavnoj zgradi na splitskim Lokvama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dom za djecu i mlade “Maestral” provodi humanitarnu akciju za preuređenje njihova odjela za bebe, koji se nalazi u glavnoj zgradi na Lokvama.

Akcija je već počela, a među prvima se odazvao splitski ugostitelj Goran Jurišić Goga i njegova ekipa iz “Splitskog đira”. Jurišić, inače 80-postotni invalid Domovinskog rata, preplivao je dionicu od Splita do Supetra na Braču od 8,5 milja i tako proširio glas o ovoj akciji. Doznajemo kako je plemeniti Goga i osobno darivao mališane doma.

– Plan je preurediti odjel za bebe doma u Šižgorićevoj ulici, koje u tim prostorijama borave do svoje treće godine života. Odjel se nije detaljno preuređivao već puna tri desetljeća, pa je zaista bilo vrijeme da se obnovi na kvalitetan način. Na tom našem odjelu trenutačno boravi 13 bebica, ali potrebe za smještajem stalno rastu. Lani smo u ovo doba imali čak 18 beba na odjelu – kaže za naš list Jelena Burazin, “Maestralova” ravnateljica.

Iako je dom u sustavu socijalne skrbi i o njemu se brine država, sredstava uvijek nedostaje, a odjel za najmlađe štićenike doma prilično je dotrajao iako se redovito održavao. No, vrijeme čini svoje i prostorije trebaju detaljnu renovaciju. Potencijalni donatori mogu uplaćivati novac izravno na račun “Maestrala” (IBAN: HR10 239000 1110002 4990) s opisom plaćanja “Za uređenje odjela beba”. Akcija traje do ponedjeljka, a s radovima se kreće nakon blagdana Velike Gospe. 

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply