Posjeti vjerskim zajednicama: Dobri odnosi su na dobrobit svih građana Splita

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Susretom sa splitsko-makarskim nadbiskupom mons. Marinom Barišićem i generalnim vikarom mons. Miroslavom Vidovićem, gradonačelnik Ivica Puljak započeo je nastupne posjete vjerskim zajednicama u Splitu. Uz čestitke i izraze dobrodošlice gradonačelniku i njegovim zamjenicima Bojanu Ivoševiću i Antoniu Kuzmaniću, nadbiskup Barišić poželio je uspješan mandat. – Grad Split je zanimljiv i dinamičan grad koji voli promjene, ali njeguje svoju kulturu i tradiciju. Dobro je da su građani zahtjevni prema nositeljima vlasti, želim vam da pozitivno na to odgovorite. Mlada ste ekipa puna ideja i entuzijazma, vodio bih da se to vidi u našem gradu, da Split bude prepoznatljiv po otvorenosti i različitosti – rekao je mons. Barišić, poželjevši novom vodstvu Grada uspješan mandat, da ne posustanu, već da daju znak novosti, poštenja, odgovornosti i zajedništva koje će nadići „mi i oni“.  

Gradonačelnik Puljak zahvalio se na dobrim željama, rekavši kako će se dobra i plodonosna dosadašnja suradnja Grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije nastaviti i dalje te kako su vrata Gradske uprave uvijek otvorena za sve, a dobri odnosi na dobrobit su svih građana Splita. – Naša je namjera, nakon nas, ostaviti pristojniji, otvoreniji grad u koji ćemo vratiti diskusije i uključili sve građane u život grada – rekao je gradonačelnik.

 

Zajedno sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem gradonačelnik je potom posjetio i Medžlis Islamske zajednice i glavnog imama Vahida ef. Hadžića koji je predstavio Islamsku zajednicu u Hrvatskoj, s naglaskom na Split, a zatim i Crkvenu općinu i Upravu parohije u Splitu i jereje Milana Kadijevića i Mladena Skopljaka. U Židovskoj općini dobrodošlicu novom čelništvu Grada Splita poželjela je predsjednica Ana Lebl sa dopredsjednicima Albertom Altarcom i Nenadom Morpurgom.

– Nama je stalo da nastavimo dosadašnje dobre odnose, da ih unaprjeđujemo i gradimo nove. Otvoreni smo za sve projekte koji dođu s Vaše strane te ćemo i sami nastojati biti proaktivni – rekao je gradonačelnik Puljak naglasivši kako su ovo tek prvi protokolarni sastanci, a uskoro će uslijediti i konkretniji, oni radni.

Share.

Leave A Reply