Predstavljena “Inicijativa – Split, grad za mlade”: Dogodine novi Gradski program za mlade

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Velikoj vijećnici splitske Gradske uprave održana je konferencija za medije na temu “Inicijativa – Split, grad za mlade” kojoj je, kako je rečeno, cilj što veći angažman mladih u kreiranju općeg razvoja grada, ali i konačno donošenje novog Gradskog programa za mlade. Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević, zahuktale su se pripreme za donošenje Programa za mlade za razdoblje od 2022. do 2025. godine.

– Grad Split je krenuo u izradu novog Programa za mlade, što je, među ostalim, i zakonska obveza. U izradi tog važnog, strateškog dokumenta kao naši partneri sudjelovat će Info zona, Udruga Delta i Udruga Most te provesti cijeli proces pripreme nacrta dokumenta. Sam Program za mlade bio bi gotov do proljeća slijedeće godine i kao takav spreman za javno savjetovanje – najavio je zamjenik Ivošević dodavši kako očekuje sinergiju mnogih aktera u donošenju tog važnog dokumenta, a tome će, kako je rekao, doprinjeti i nedavno u Domu mladih konstituirani novi saziv Savjeta mladih. Marina Kuzmanić Petreš iz Ureda Grada također je izrazila uvjerenje u kvalitetu budućeg dokumenta za mlade. Goran Biličić iz Info zone, koja djeluje već 15 godina, istaknuo je kako nije cilj samo formalno stvoriti dokument, nego uspostaviti okvir i atmosferu dugotrajne institucionalne suradnje.

–  Kratkoročni cilj je novi Gradski program za mlade, a dugoročni  je uključenje što više mladih, bilo organiziranih ili neorganiziranih, u poboljšanje svih aspekata života u Splitu – naveo je, među ostalim, Biličić održavši i kraću prezentaciju “Inicijative – Split, grad za mlade”. Inicijativa, kako je pojasnio Biličić, poveznica je između Grada, udruga, Savjeta mladih i svih koji svojim angažmanom žele doprinijeti društvenom razvoju. Krajnji cilj ove inicijative uspostavljanje je kvalitetnijeg dijaloga između mladih i donositelja odluka te izrada i provedba novog Gradskog programa za mlade pod sloganom „Nemoj da ti bude tlaka“. Luka Šipić, također jedan od partnera na projektu, najavio je niz istraživanja, upitnika i kampanja kojima je finalni cilj “Inicijativu – Split, grad za mlade” učiniti javno vidljivijom te među mladom populacijom prikupiti što više relevantnih informacija, a koje bi pridonijele što kvalitetnijem Programu za mlade.

Share.

Leave A Reply