PREGRŠT AKTIVNOSTI Uz program u Domu mladih siječanj nikako nije najdosadniji mjesec u godini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Siječanj slovi kao najdosadnjiji mjesec bez događanja. E pa, ne mora biti tako! U Domu mladih su
se pobrinuli da vam ne bude dosadno čak ni u ovom uobičajeno “najgluvljem” mjesecu u godini!

U Domu mladih trenutno možete pogledati čak tri izložbe. U Galeriji MKC do 18. siječnja pogledajte izložbu Mirka Ilića: “Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta”; te izložbu Hrvatskog Dizajna 19/20 – Nagrađeni radovi. Izložbe se mogu pogledati svaki dan, osim nedjeljom i praznikom, od 14 do 21 h.
U Galeriji kluba Kocka otvorena je izložba Andreje Resner: “Girl Who Kisses Butterflies”. Na svoj prepoznatljiv način Andrea Resner radi ambijentalnu instalaciju, zadržavajući multimedijalnost, koju ovaj put nadopunjuje i još jednom novom formom – poezijom. Izložba se može pogledati do 15. siječnja uz prethodnu najavu na 0989602701.

Povodom te izložbe u četvrtak (14. siječnja), u 18 sati u Razredu u Domu mladih u sklopu Škole kritike vizualnih umjetnosti održati će se razgovor s umjetnicom Andreom Resner i kustosicom Jasminom Šarić. Razgovoru se možete priključiti uživo ili online. Nakon toga, u 19 sati slijedi razgovor s kustosicom Elenom Veljanovskom kao osvrt na perspektive investigativnih estetika, dok su za drugi dan Škole, 15.siječnja, planirani zaključni razgovor i evaluacija Škole.
 
U srijedu s početkom u 20 sati, u hodniku kluba Kocka će se održati večer projekcija kratkometražnih
filmova studenata koji su završili ili trenutačno studiraju na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer film i video, a gledati će se: Ivan Sladonja - Lelek bita (4,38 min), Marija Mratinić – Partenca (4,35min), Luka Eterović - ctrl+Z (13,2 min), Jadran Parunov – Cimerica (23,51 min), Ivan Trpimir Lozić – Late check-out (15,28 min), Jure Knezović – Up and down (21,31 min), Luna Jovana Stamenković – Veles (4,52 min).

Ako ste oduvijek željeli naučiti svirati irsku tradicionalnu glazbu na frulici ili na nekom drugom melodijskom instrumentu i tako postati aktivni sudionik irskih sessiona u Domu mladih možete i to.
Predavači su članovi grupe Harry and the Engineers te njihovi prijatelji, a sve dodatne informacije kao i predbilježba budućih polaznika održati će se u srijedu (12.siječna.) od 19.30 do
21.30 sati, u prostoru knjižnice Open Box.Svakog vikenda u prostoru Razreda možete sudjelovati na DUMP INTERNSHIP predavanjima i radionicama na kojima se obrađuju teme specifične za ova četiri područja: multimedija, dizajn, marketing, programiranje.Novost od ovog mjeseca su književne večeri – “Pisci za pisce”  koje će se održavati svakog
ponedjeljka u knjižnici Open Box, od 17 do 20 sati.

U sklopu programa “Ubijmo dosadu”, kao i svakog mjeseca do sada, možete sudjelovati u različitim
besplatnim radionicama. Prva na redu je Decoupage radionica na kojoj uz voditeljicu Jelenu
Parčinu možete naučiti jednu od najstarijih tehnika ukrašavanja predmeta. Radionica će se održati
u ponedjeljak, 17 siječnja, u 20 sati u Galeriji kluba Kocka. Do kraja mjeseca najavljene su još i radionica samoobrane za žene (23. siječnja.) namijenjena svim ženama koje zanima kako se ponašati u životno mogućim situacijama verbalnog napada, odnosno fizičkog konflikta, potom West Coast Swing
radionica (24. siječnja). te popularna radionica izrade sapuna i ostalih prčugarija (27. siječnja).

To nije sve od radioničkog programa, jer Platforma Doma mladih nastavlja s besplatnim online radionicama pa će 24. siječnja započeti novi ciklus radionica. STREAMaj dan radionice održati će
se u sklopu projekta Dan po dan – Mladi u kulturi online kojeg je sufinancirala Europska unija iz
Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija. Radionice provodi KLFM radio u
zajednici, a sudionici će se upoznati s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim
osnovama rada u studiju. Radionice su namijenjene mladima do 25 godina, a prijave se zaprimaju
putem online obrasca..

Ako se baš vi vidite kao novi klaundoktor ili znate nekoga tko je baš kao stvoren za ovaj poziv,
tijekom vikenda 22. i 23. siječnja, od 9 do 17 sati na Maloj sceni Doma mladih (ulaz s platoa) održati će se audicija za primanje novih klaunova u splitski tim Crvenih Nosova. Crveni nosovi klaunovi doktori traže nove klaunove koji bi se pridružili splitskom timu u ispunjavanju njihove misije! Svaki kandidat treba poslati prijavu najkasnije do 17.1.2022. na info@crveninosovi.hr koja treba sadržavati životopis na engleskom jeziku s naglaskom na umjetničko iskustvo te sliku kandidata.

Za glazbeni program ovaj mjesec će se pobrinuti kolektiv Queeranarchive koji najavljuje prvi ovogodišnji Zvjerinjak (21.siječnja, Klub Kocka) uz glazbeni izbor queer DJ-a. Oni koji nisu upoznati s ovi društveno-glazbenom programom neka se spreme na puno plesa i zabave.

Cijeli program možete pratiti na webu dom-mladih.org te na Facebooku i Instagramu .

Share.

Leave A Reply