Produženi boravak osiguran je za još pet splitskih osnovnih škola, Grad osigurao 5,1 milijun kuna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbog sve većih potreba roditelja i želja samih osnovnih škola na području grada Splita za širenjem dostupnosti mreže u provođenju nastave produženog boravka, od početka nove školske godine, još pet osnovnih škola uvest će ovaj program.
Riječ je o školama Bol, Kamen-Šine, Kman-Kocunar, Pujanki i Skalice, što znači da će se broj škola koje provode nastavu produženog boravka povećati na 16 škola. Usporedbe radi, u školskoj godini 2017./18., program produženog boravka i cjelodnevne nastave provodio se u samo osam osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split.

Uz novih pet škola, učenici razredne nastave pohađat će program produženog boravka i cjelodnevne nastave u jedanaest osnovnih škola: Meje, Spinut, Manuš, Split 3, Pojišan, Ravne njive, Dobri, Žnjan-Pazdigrad, Brda, Lučac i Blatine-Škrape.

– Ovaj oblik odgojno-obrazovnog rada ima značajnu pedagošku, socijalnu i odgojnu ulogu, te osigurava cjelodnevnu skrb nad djecom u vremenu dok roditelji obavljaju svoje profesionalne obveze. Zakonski je definiran kao javna potreba za koju se sredstva mogu osigurati u proračunu jedinice lokalne samouprave. Uvažavajući realnu potrebu zaposlenih roditelja za organiziranom brigom o djetetu tijekom radnog vremena, Grad Split odlučio je proširiti mrežu škola tim programom – navode u Službi za društvene djelatnosti grada Splita.

MJESEČNI IZNOS – 275 KUNA

Kako bi se nastava produženog boravka organizirala u još pet spomenutih novih škola, neophodno je, ističu u Banovini, uz sredstva za rad osoblja – učiteljice, kuharice, investirati i u uređenje potrebnih prostora blagovaonica i učionica produženog boravka, kao i njihovo opremanje neophodnom opremom i uređajima.

Stoga taj program Grad Split sufinancira iznosom od 450 kuna po učeniku mjesečno, što na godišnjoj razini iznosi 5,1 milijun kuna. Roditelj plaća 250 kuna mjesečno, te za prehranu 25 kuna po danu pohađanja nastave.

Po svemu sudeći, Grad Split će i u sljedećim godinama omogućiti daljnje proširenje mreže dostupnosti nastave produženog boravka u osnovnim školama na području grada Splita, uz ispunjenje potrebnih preduvjeta, ako se jave roditelji za provođenjem navedenog oblika nastave, te postoje prostorne i organizacijske mogućnosti školske ustanove za provođenjem nastave produženog boravka.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply