PROJEKT „MARJAN 2020 – BRDO PROŠLOSTI, OAZA BUDUĆNOSTI“ : Počinju radovi na uređenju boćališta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tri boćališta smještena na sjeverozapadnom predjelu Marjana u neposrednoj blizini uvale Bene do kraja srpnja će biti obnovljena i opremljena novim sadržajima. Adaptacija boćališta realizira se u sklopu EU projekta „Marjan 2020- brdo prošlosti, oaza budućnosti“, a još je jedna od niza aktivnosti sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda.

Sva boćališta imaju istu geometriju, pravokutnog su oblika standardnih dimenzija, položeni u smjeru istok-zapad, izgrađeni od betonskih zidova sa završnom obradom od neklesanog kamena prema vani. Podloga je od pijeska, te je uočeno zadržavanje vodenih lokvi po cijelom igralištu zbog neadekvatnog sustava drenaže. Stoga je potrebno izvesti nove slojeve plohe igrališta koji će osigurati protok vode. Tereni za boćanje bit će restaurirani i revitalizirani, opremljeni novim sadržajima za publiku te prilagođeni novim posjetiteljima koji ih trenutačno ne mogu koristiti.

Vrijednost ugovorenih radova je 65 tisuća kuna bez PDV-a, a tvrtka Neir d.o.o. uvedena je u posao i ima rok od tri mjeseca za završetak radova.

Share.

Leave A Reply