Puljak o poslovanju gradskih tvrtki i javnih ustanova: “Ima previše zaposlenih i to se nekako mora rješavati”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Ivica Puljak za medije je komentirao poslovanja u gradskim tvrtkama, javnim ustanovama i institucijama te izjavio kako bi bilo dobro ujednačavati poslovanje svih tih tvrtki.

– Radimo na racionalizaciji poslovanja i uštedama, i mi ćemo i te stvari ujedinjavati. Mislim da, primjerice, nema razloga da jedna gradska tvrtka isplaćuje božićnice, druga isplaćuje na drugačije načine. Smatram da bi to bilo dobro ujednačavati poslovanje i gradskih tvrtki, javnih ustanova i institucija.

Kritizirao je umirovljenje i ugovaranje novih poslova. 

– No, moram vam naglasiti, mi moramo dati određenu slobodu poslovanja direktorima i oni samostalno moraju odlučivati o tome što je primjereno, a što nije primjereno. U ovom slučaju to nije bilo primjereno. Moj stav je da je u javnim tvrtkama, općenito u Republici Hrvatskoj previše zaposlenih i to se nekako mora rješavati, dodao je Puljak

Izjavio je kako pojedinci koji ne odrađuju dobro svoj posao u javnim tvrtkama trebaju dobiti otkaz.

– To moramo rješavati na različite načine koji nam se nude. No, isto moramo voditi i računa o onima koji ne žele raditi, ne žele privređivati i doprinositi. Oni nemaju mjesta u našim javnim institucijama. Nikad stvari nisu tako jednostavne, ali mi ćemo sve učiniti da one koji ne rade dobro u javnim tvrtkama i ustanovama da ti isti dobiju otkaz. Oni koji ne rade dobro čine štetu svim ostalim zaposlenicima koji su u velikoj većini dobri, savjesni i pošteni. Većina je takvih – kaže.

– Praksa da postojvelika otpremnina za one koji idu u starosnu mirovinu nije dobra. Jednako tako da se ujedini politika božićnica i darova za djecu, nema razloga da u jednoj firmi bude veća, utvrdio je gradonačelnik.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply