Puljak obećao da će izgraditi nove vrtiće i školske dvorane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

KANDIDAT stranke Centar za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak obećao je kako će, ako mu građani ponovo ukažu povjerenje da upravlja gradom, do kraja mandata izgraditi četiri nova vrtića, čime bi se riješio problem neupisane djece.

Prema prvim rezultatima, u četiri vrtićke ustanove u Splitu ove godine ostalo je 524 neupisane djece, ali ta će se brojka prema pretpostavci mijenjati jer često roditelji prijavljuju djecu za više ustanova.

 

“Rješenje za vrtić na Kili odabrano je prije nekoliko tjedana. U njemu će biti osam skupina, četiri jaslične i četiri vrtićke skupine, što je otprilike oko 150 djece, i on će ujedno biti sjedište nove vrtićke ustanove jer ćemo gradeći tri nova vrtića i rekonstrukcijom jednog povećati kapacitet i oformiti novu instituciju”, izjavio je Puljak.

“Osim vrtića na Kili ćemo izgraditi i vanjska igrališta za djecu kao i košarkaško igralište za građane ovog kvarta”, dodao je. Poručio je da su nove vrtićke ustanove zamišljene u kvartu Pujanke te još jedna na Pazdigradu, u sklopu koje će biti podzemna garaža sa stotinjak mjesta.

Obećao je i kako će srušiti vrtić Rusulica i izgraditi na tom mjestu novu takvu ustanovu. Do kraja mandata tako neće biti djece bez mjesta u vrtićima, ustvrdio je.

“Naš cilj je da vrtiće na Pujankama i Kili izgradimo do sljedeće školske godine. Ako ne bude iznenađenja s cijenama i ako natječaji prođu bez poteškoća, vrtići bi do tada trebali biti spremni”, rekao je Puljak.

Najavio i nove školske dvorane

Kako je najavio, do kraja mandata izgradit će i pet školskih dvorana, i to dvorane uz škole u Stobreču, na Pujankama, Sućidru, Mertojaku i Manušu.

Za dvorane na Pujankama i Sućidru, rekao je, dogovorena je izrada glavnog i izvedbenog projekta, na Mertojaku će trebati riješiti imovinsko-pravne odnose, a nakon izmjene GUP-a za dvoranu na Manušu pribavit će se lokacijska dozvola.

Za dvodijelnu dvoranu s pet učionica i knjižnicom, kakvu je planirao sagraditi u Stobreču, dogovorena je izrada idejnog, glavnog i izvedbenog projekta.

Upitan na koji će način financirati te zamisli, kazao je kako je plan otprilike polovinu financirati iz sredstava Europske unije dok će drugu polovinu trebati osigurati u godišnjim proračunima.

Procijenio je kako će izgradnja četiri vrtića i pet školskih dvorana “težiti” oko 400 milijuna kuna.

izvor: index.hr

Share.

Leave A Reply