Puljkova bivša uzdanica Maja Đerek na sudu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trebala je biti Puljkova metla, a postala je glavni neprijatelj gradske vlasti. Je li možda problem u samoj Maji Đerek, a ne svemu oko nje?

Povodom postupka kojeg je gradonačelnik Ivica Puljak pokrenuo protiv sad već bivše gradske pročelnice za imovinu Maje Đerek, zbog teške povrede službene dužnosti iz Zakona o službenicima i namještenicima, prekoračenja ovlasti u službi i odbijanja izvršenja zadaća, u srijedu je na Službeničkom sudu u Splitu svjedočila Sanja Bakašun – piše Dalmatinski portal.

Bakašun, koja je viša savjetnica za odnose s javnošću iz Odsjeka za protokol, odnose s javnošću i međunarodnu suradnju Grada Splita, kazala je da je bila zadovoljna suradnjom s Majom Đerek.

 

Objasnila je kako se obično odvijaju procesi u njezinom dijelu posla: novinari Odnosima s javnošću upućuju pitanja, a oni ih prosljeđuju pročelnicima, a oni odgovaraju na pitanje i njoj vraćaju odgovor.

– Pogledam odgovor kako bih vidjela je li u skladu s traženim upitom, te ga šaljem na suglasnost dužnosnicima, gradonačelniku ili nekom od njegovih zamjenika, ovisno o resoru koji oni pokrivaju. Po dobivenoj suglasnosti, novinarima šaljem odgovor – kazala je Bakašun, a o Đerek je kazala da je ažurno odgovarala na novinarska pitanja i izvan radnog vremena.

– Bila je u direktnoj komunikaciji s novinarima i odgovorila bi im, a mene bi stavila u kopiju maila – kazala je Bakašun.

Ročište na Službeničkom sudu održavaju se u zgradi Splitsko-dalmatinske županije, a ovoga puta pred novim sucem jer je dosadašnji Željko Mišić, HDZ-ov viši savjetnik pročelnika za turizam, u međuvremenu otišao u mirovinu. Naslijedila ga je Maja Adamić.

Share.

Leave A Reply