Raspisan Natječaj za davanje u najam stanova socijalno ugroženim građanima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako je i najavljeno, raspisan je novi Natječaj za davanje u najam stanova socijalno ugroženim građanima, temeljen na novom Pravilniku o davanju stanova u najam kojim su revidirana mjerila za utvrđivanje Liste reda prvenstva, a koji je donio gradonačelnik Ivica Puljak.

Podsjetimo kako je razlog donošenja novog Pravilnika bila upravo potreba da se u prioritet pri utvrđivanju budućih korisnika gradskih stanova stavi socijalno najugroženije građane poput osoba s utvrđenim invaliditetom, samohranih roditelja, roditelja njegovatelja, … te kako su u utvrđivanju novih mjerila, uz predstavnike Službe za gospodarenje gradskom imovinom sudjelovali i predstavnici Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Centra za socijalnu skrb Split i Udruge Most.

Prethodno, Povjerenstvo za davanje stanova u najam nije usvojilo Prijedlog Liste reda prvenstva utvrđen po Natječaju za davanje u najam stanova socijalno ugroženim građanima Grada Splita raspisanom još 14. 11. 2019. godine, a na koji je podneseno ukupno 242 zahtjeva te je gradonačelnik Puljak donio Zaključak o poništenju spomenutog natječaja.

Detalji danas raspisanog Natječaja za davanje u najam stanova socijalno ugroženim građanima Grada Splita nalaze se na poveznici https://www.split.hr/natjecaji-i-oglasi/detalj/natjecaj-za-davanje-stanova-u-najam-socijalno-ugrozenim-gradjanima-grada-splita-i-zahtjev-za-davanje-stana-u-najam .

Share.

Leave A Reply