Raspisan Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Dječjeg vrtića Pujanke

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grad Split raspisao je Natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja za Dječji vrtić Pujanke. Provoditelj i organizator Natječaja je Društvo arhitekata Split koje će do 25.1.2022. godine zaprimati natječajne radove, a koji će potom, u natječajnim rokovima, proći evaluaciju Ocjenjivačkog suda. Temeljem toga će se odabrati najbolji radovi za koje je predviđen i nagradni fond u ukupnom iznosu od 124.800,00 kuna neto, odnosno cca 174.800,00 kn bruto (bez PDV-a). U sklopu provedbe Natječaja održat će se i izložba natječajnih radova.

Okvirna ukupna vrijednost investicije za izgradnju, opremanje i vanjsko uređenje iznosi 25.000.000,00kn (bez PDV-a).

Natječajem se žele dobiti kvalitetna suvremena rješenja koja će biti ekonomična i održiva u izvedbi i održavanju. Tako će očekuju radovi koji će se temeljiti na analizi prostornih mogućnosti, s ciljem da se lokacija unaprijedi i uklopi u širi urbani kontekst, uz poštivanje postojećeg prirodnog i krajobraznog ambijenta. Također, jedan od kriterija valoriziranja pristiglih radova biti će i ekološka komponenta projekta, energetska učinkovitost i ušteda energije. U konačnici, cilj je uspostaviti harmoničan dijalog između pedagoškog i arhitektonskog jezika kako bi se stvorio prostor za maksimalno razvijanje svih potreba, interesa i potencijala djece.  

Nakon provedbe ovog Natječaja slijedi izrada projektne dokumentacije, ishođenje dozvola za gradnju i sama izgradnja vrtića.

Share.

Leave A Reply