RAZUMAN UZMAK Puljak izašao ususret ugostiteljima, neće trostruko povisiti najam štekata

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Ivica Puljak je odustao od prvotnog plana od trostrukog povećanja najma javne površine za štekate. Održao je sastanak s ugostiteljima i izvijestio ih da će poskupjeti 98 posto. Iako su ugostitelji predlagali porast cijena za ovu godinu da prati stopu inflacije te da bude oko 20 posto viša, iz Banovine su stigli s konačnim prijedlogom.

Također, neće plaćati sezonski nego cijelu godinu. 

Prema važećoj odluci, kvadrat na Rivi stoji 101,50 kuna na Peristilu, Pjaci i Prokurativama 77,50. Sada će, neslužbeno saznajemo, biti 200 na Rivi, odnosno 150 za trgove. 

Prema prijedlogu koji je bio na javnom savjetovanju, podsjetimo, ugostitelji na Rivi bi kvadrat plaćali 250 kuna, a  od travnja do konca listopada 300 kuna. Na Prokurativama, Carrarinoj poljani i Voćnom trgu 220 kuna po metru četvornom, a na Peristilu 250 kuna.

Zadnji put je najam javne površine za štekate poskupio u mandatu gradonačelnika Ive Baldasara. Tada su povećani otprilike za 50 posto. Andro Krstulović Opara je također imao namjeru povisiti najam, ali nije proveo naum u djelo.

Od novosti o kojima se razgovaralo je i ideja da se s ugostiteljima potpiše ugovor za korištenje javne površine na nekoliko godina, umjesto po jednu kako je sada.

izvor: dalmatinskiportal.hr

Share.

Leave A Reply