Redoviti mjesečni briefing s novinarima: U fokusu uvođenje reda i planovi izgradnje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

-Nastavljamo s uvođenjem reda i promjena na svim razinama, te promjene izazivaju pažnju, ali one su jasno najavljene, mi smo o tome govorili i u kampanji i nakon što smo izabrani, zato smo dobili povjerenje građana i tu nema odstupanja nema bez obzira na to kako neki kojima to ne odgovara glasno negodovali. – tim je riječima gradonačelnik Ivica Puljak započeo svoj današnji redovni mjesečni brifing s novinarima koji je u Gradskoj upravi održao sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antoniom Kuzmanićem.

Kao najvažniju stvar u proteklih mjesec dana istaknuo je planove za izgradnju i rekonstrukciju dječjih vrtića, škola i školskih dvorana. Najavio je četiri nova vrtića i šest novih dvorana.

– Naš cilj je jasan, da sva djeca imaju mjesto u vrtiću, da zajedno s državom, evropskim fondovima i našim sredstvima izgradimo tri nova vrtića, jedan rekonstruiramo i da do kraja mandata sva djeca imaju mjesto u vrtiću.- rekao je gradonačelnik Puljak. Najavio je i početak izrade planova za dvoranu na Pujankama, u Stobreču i kraj škole Sućidar, a riješit će se i imovinsko-pravni odnosi za dvoranu na Mertojaku, dok će se na Manušu s promjenama GUP-a moći izgraditi školska dvorana. Neke od prioriteta u izgradnji su, kako je rekao, definirali s obzirom na dostupne europske fondove koji će financirati dogradnju i izgradnju škola koje prelaze na rad u jednoj smjeni.

Pored toga, istaknuo je, objavljeni su, a neki i  završeni javni natječaji i pozivi za imenovanja u nadzorne odbore i upravna vijeća u tvrtkama čiji je većinski vlasnik Grad.

– Dali smo im vrlo jasne okvire za rad i objasnili što bismo mi htjeli od gradskih tvrtki i javnih ustanova, dobili su upute da je ono što mi želimo transparentno poslovanje – dodao gradonačelnik Ivica Puljak, uz napomenu da se to  posebno odnosi na poslove javne nabave te da se budžet za plaće neće povećavati, osim ako se uvede neka dodatna djelatnost.

-Trebaju se izraditi pravilnici o zapošljavanju koji bi uveli obvezu javnog natječaja za sva radna mjesta u svim tvrtkama i svim ustanovama,  trebali bi se motivirati za prijave na fondove financiranja, osobito na EU fondove.- kazao je gradonačelnik ističući dobar primjer gradske tvrtke Promet koja je uz pomoć EU fondova obogatila svoj vozni park. Jednako se od gradskih tvrtki traži modernizacija poslovanja, digitalizacija s naglaskom na Smart City koncept.

Završavaju se imenovanja upravnih vijeća,  tako će u Javnoj ustanovi Park šuma Marjan predsjedavati diplomirani ekonomist i poduzetnik Tomislav Tukić, a članovi su odvjetnik Karlo Siminiati Čupić, diplomirani ekonomist Igor Rudan i doktor šumarstva Goran Jelić, dok je Srđan Marinić biti koordinator za zaštitu.

-Istekao je  natječaj za izbor direktora Parkova i nasada, a danas ističe za Čistoću.- rekao je gradonačelnik Puljak i iskazao zadovoljstvo velikim interesom za ta mjesta za koja je zaprimljeno 14 prijava.

Proces imenovanja za članove školskih odbora je još u tijeku, iako su se u medijima pojavile neslužbene informacije, a kad se sva imenovanja završe bit će tu imenovano više od sto šezdeset ljudi-zaključio je gradonačelnik Puljak ističući da 90% tih ljudi nema nikakvu stranačku pripadnost, a svi su stručnjaci koji će odgovorno nadzirati gradskim tvrtkama, upravljati javnim institucijama, školama i vrtićima.

Među radnim sastancima u ministarstvima, najvažniji je, prema riječima gradonačelnika Ivice Puljka,  jučerašnji u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture gdje je potvrđeno partnerstvo  s Gradom Splitom. Uskoro će, rekao je ,  uslijediti dogovor za rješenje prometa na izlazu iz trajektne luke sa svim dionicima, a ministar Butković je obećao i skoro rješavanje koncesije za Žnjan.  Postoji i jedan kompleksan projekt tzv. Integrirani transportni sustav koji je bio u malom zaostatku zbog toga što je Ministarstvo obećalo da će financirati natječajnu dokumentaciju za provođenje nabave, a sad su najavili da će to biti slijedeći tjedan.

Share.

Leave A Reply