Sedamdeseti rođendan splitske škole Manuš slavio se kako i priliči takvoj obljetnici; svečano, radosno, bučno i dugo! Na svečanosti su se okupili sadašnji i bivši učenici, profesori, dragi gosti…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osnovna škola “Manuš” ove godine ima razloga za slavlje jer je u prošlom tjednu zgrada škole proslavila 110 godina od izgradnje, a škola obilježila 70. rođendan.

Proslava Dana škole organizirana je u tjednu od 23. do 27. svibnja.

Drugi dan obilježavanja Manuških jubileja održana je svečana priredba u dvorani Medicinskog fakulteta. Okupili su se učenici, roditelji, djelatnici škole i njihovi gosti, kako bi proslavili rođendan škole i pogledali predstavu koju je osmislila učiteljica Lada Režić. Iako je od prošle godine u mirovini, učiteljica je napisala scenarij i održala početne probe s učenicima. Njezinu je ulogu kasnije preuzela učiteljica Žana Vukičević te su djeca, a i učitelji, na zaista svečan način pokazali ljubav prema školi.

Predstava je obilovala pjesmom, plesom i glumom. U pjevanju su sudjelovali učenici mnogih razreda, a skladni zbor vodila je učiteljica glazbene kulture Lucija Škiljo. Pjevali su pjesmu “Kokolo” i pjesmu našeg djetinjstva, ali i naših roditelja, “Tata kupi mi auto”. Za pjesmu je bila zadužena i Manuška klapa.

Glavni glumci u predstavi bili su Klara Kukoč i Toma Bogdanić iz 7.c razreda koji su prikazali neke scene iz života starih Splićana. Voditelj programa bio je Dominik Ljubičić iz 6.c razreda koji je vodio predstavu na pomalo zaboravljenoj čakavici.

Ne smijemo zaboraviti i plesače koji su sa svojom učiteljicom Antonijom Markić uvježbali i plesali uz najpopularnije pop pjesme iz različitog vremena. Za klasiku – Stare splitske plesove, kao i uvijek, bili su zaduženi folkloraši. Za kraj su svi pjesmom podržali i Hajduka pjesmom “Ja ne mogu drugo” koju je otpjevao bivši učenik škole Connor Karlo Grubić uz pratnju svih prisutnih.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply