Sjedište Splitske banke uskoro odlazi iz Splita?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hoće li Splitska banka promijeniti ime i otići iz Splita? Hoće li Zadar biti njezino novo sjedište? Što će biti s oko 1400 radnika, koliko će njih biti višak kad završi proces integracije s OTP bankom?

Pitanja su to o kojima se u Splitu sve više govori, a radnici Splitske banke i njihove obitelji zasigurno su prvi koji bi htjeli znati na čemu su. I ne samo oni jer mnogi su povezani sa Splitskom bankom.

– Proces integracije Splitske banke d.d. i OTP banke d.d. je u početnoj fazi te u ovom trenutku nemamo konkretan odgovor na postavljena pitanja. Odluke o konačnoj organizacijskoj strukturi, mreži poslovnica, broju zaposlenika i budućem formalnom sjedištu banke još nisu donesene. Sada možemo komentirati samo odluke koje su već donesene, kao što su preferirani članovi Uprave i prva linija menadžera buduće integrirane banke.

– Napominjemo da je sastav Uprave i prvog menadžerskog reda odabran u jednakom omjeru iz obiju banaka, s posebnim naglaskom na zadržavanje najboljih praksi, vrijednosti i potencijala naših banaka. Proces integracije banaka vrlo je kompleksan proces i zahtjeva pažljivo planiranje i realizaciju kako bi u konačnici spojena banka sa svojom organizacijom na najbolji mogući način udovoljavala potrebama svojih klijenata.

– Kada budemo imali konačnu organizaciju, imat ćemo i više informacija o potrebnom broju ljudi kao i o formalnom sjedištu buduće spojene banke. Međutim, sada je već jasno da će se glavne poslovne aktivnosti i dalje nastaviti kako u Splitu, tako i u Zadru i Zagrebu, a sve sukladno poslovnom profilu buduće banke kao snažne financijske institucije na nacionalnoj razini – odgovaraju na naš upit u OTP Splitskoj banci.

Početkom svibnja prilikom preuzimanja Splitske banke, Sandor Csanyi, predsjednik Uprave i glavni direktor mađarske OTP banke, izjavio je kako nije odlučeno hoće li sjedište Splitske banke ostati u Splitu, a za očekivati je da će biti viška zaposlenih.

Izrazio je i nadu da će kroz rast banke svi ostati na svojim radnim mjestima, dok će u slučaju da se broj zaposlenih bude smanjivao, svi biti financijski zbrinuti.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara kaže da ga ova situacija zabrinjava, ali znat će zaštititi splitske interese. Kao što je rekao i u razgovoru s mađarskom konzulicom Enikő Tuska nikakvo preseljenje sjedišta banke ne dolazi u obzir, a također očekuje da najavljena racionalizacija neće rezultirati gubitkom radnih mjesta.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: