SLUČAJ GRAĐANKE KOJA PROTESTIRA PRED BANOVINOM: JE LI POČINJENA NEPRAVDA?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Slučaj Splićanke Vanje Šimleše koja je danas sjela pred gradsku upravu iz protesta zbog izgubljene nekretnine i podstanarstva, mnoge je zainteresirao. U Gradu Splitu znaju o kome se radi.

Evo što su nam kazali o njezinom slučaju.

‘Obitelji Šimleša je 1989. godine u svrhu izgradnje stambeno-poslovne zgrade Muslimanka deposedirano zemljište i stan površine 36,13 četvornih metara te im je temeljem djelomičnog sporazuma o naknadi iz srpnja 1991. godine na trajno korištenje dodijeljen stan površine 69,82 četvorna metra.

Obitelj Šimleša je osim dodijeljenog zamjenskog stana potraživala i novčanu naknadu za oduzete nekretnine, ali je njihov zahtjev pravomoćno odbijen od svih nadležnih institucija, Općinskog, Županijskog, Upravnog, Vrhovnog i Ustavnog suda te Ministarstva pravosuđa pa Grad Split nema nikakve osnove za isplatu naknade.

 

Supružnici Ante i Vanja Šimleša su i 4. srpnja 2014. prosvjedovali pred Banovinom. Tada su ih primili djelatnici Grada te su ih upoznali s činjenicom da Grad nema osnove udovoljiti njihovom zahtjevu za isplatu naknade. Isti stav im je ponovljen u dopisu od 10. veljače 2023. godine.

 

Stanarsko pravo su otkupili 1995. godine. Dakle, ne radi se o stanu s mjesečnom stanarinom. Stajalište Vrhovnog suda je da je obitelj Šimleša namirena dobivanjem zamjenskog stana kojeg su otkupili, jer se radi o stanu daleko veće kvadrature i kvalitete od oduzete nekretnine’, prenosi Dalmatinski portal.

Share.

Leave A Reply