Šokirana Splićanka pozvala policiju: U stan mi se uselio nepoznati muškarac!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U utorak popodne u prostorije 1. policijske postaje u Splitu došla je 68-godišnja žena i dežurnom policajcu prijavila da se u njezin stan uselio neki njoj nepoznati muškarac, i to bez ikakve pravne osnove.

Naime, žena je, doznajemo, naslijedila stan na Obali Ante Trumbića (Riva), odnosno vlasništvo nad većim dijelom stana, dok je manji dio vlasništva naslijedila osoba koja je, pak, njoj nepoznatom muškarcu dala stan na korištenje. No, on je “zapasao” i dio stana 68-godišnjakinje.

Kad su policajci čuli da je riječ o njihovu starom poznaniku, brzo su reagirali te su pri dolasku u stan zatekli Marka P. (34), a na stolu su vidjeli i sumnjive tvari. Zatražen je nalog suca istrage te je potom obavljena premetačina i stana i njegova vozila.

– Postupajući po zaprimljenoj prijavi kaznenog djela “narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora”, policijski službenici su utvrdili kako u navedenom stanu boravi 34-godišnjak koji nema prijavljeno prebivalište ili boravište na navedenoj adresi. Tijekom kriminalističkog istraživanja, na temelju naloga obavljena je pretraga navedenog stana i osobnog vozila koje koristi osumnjičenik, a kojom prilikom je pronađen pištolj (nepoznate marke – op.a.) s pripadajućim spremnikom, u kojem se nalazilo osam komada streljiva, sredstva za vezivanje (lisičine), 0,6 grama amfetamina, 0,5 grama marihuane i jedna tableta ecstasyja – pojasnili su iz splitske policije na naš upit.

Dodali su i da će nakon završetka kriminalističkog istraživanja 34-godišnjak biti doveden na Prekršajni sud, i to uz optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o oružju te Zakona o prebivalištu.

Što se tiče kaznenog djela “narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora”, policija će prijavu proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu, koje će dalje odlučivati što će biti s njom.

Marko P. je inače već nekoliko puta bio iza rešetaka zbog zlouporabe droga, a protiv njega se, doznajemo, trenutačno vode dva kaznena postupka zbog iste stvari.

Policajci Odjela za narkotike su ga 2014. godine uhvatili s 50 grama speeda i vagom za precizno mjerenje, a i tad je uz sebe imao pištolj. Prošle je godine “pao” s 30 grama speeda i MDMA, a i tad je kod njega pronađena vaga.

Marko je u travnju 2015. godine bio žrtva premlaćivanja, za što su optuženi Nandi Teklić, Tonći Burić i Tomislav Ivković. Tada su ga usred bijelog dana, nešto prije podneva, u centru Splita, u Kavanjinovoj ulici, tukli šakama, nogama, drškom noža i revolvera.

– S Burićem i Teklićem susreo sam se rano ujutro u kafiću kod Doma zdravlja. A kad sam pokušavao pobjeći od njih, sustigli su me i udarali po glavi. Lice sam štitio rukama, netko me tvrdim predmetom lupio u čelo. Krv je curila preko očiju pa sam jedva gledao. Htjeli su mi izbiti zube. Uspio sam vidjeti da me jedan od njih udarao revolverom – svjedočio je tada Marko P. tijekom istrage.

Napadači su sredinom prošle godine nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne, a splitski Županijski sud još nije odlučio o žalbama.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: