Spašavanje turizma u Splitu: Opara će Gradskom vijeću uputiti set mjera za ublažavanje negativnog efekta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara predsjedao je danas sjednicom Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Splita na kojoj je uz članove Vijeća i direktoricu Alijanu Vukšić sudjelovao i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Split Joze Tomaš.

Nakon iznijetih podataka i projekcija efekta koronavirusa na turizam u Splitu u narednim mjesecima, zaključeno je kako će gradonačelnik Gradskom vijeću uputiti set mjera za ublažavanje negativnog efekta.

Raspravljalo se i o potrebi očuvanja radnih mjesta u sektoru turizma, ugostiteljstva i gospodarstva u cjelini te je skrenuta pozornost kako će poticajne mjere imati smisla samo ako poslodavci ne otpuste postojeći kadar.

– Ova izvanredna situacija nema samo zdravstveni nego i ekonomski značaj. Naravno da nam je prioritet zdravstveni, no istovremeno pratimo i bavimo se ekonomskim segmentom, kako bi ublažili negativne efekte krize koja će uslijediti nakon ove prve faze. Zato ne čekamo da epidemija završi da bi se počeli bavi posljedicama koje će se odraziti na turizmu i gospodarstvu u cjelini, nego moramo djelovati odmah – naglasio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Razgovaralo se i o razdoblju nakon prestanka krize uzrokovane COVID-19, potrebama pojačane promocije turističkog proizvoda te mjerama i poticajima za oporavak ugostiteljskog, turističkog i gospodarskog sektora na području Splita.

Turističko vijeće i Hrvatska gospodarska komora nadziru razvoj situacije te kontinuirano sagledavaju efekte koje širenje virusa ima na lokalno gospodarstvo. Zajedničkim zalaganjem i nastupanjem te poduzimanjem određenih mjera, cilj je pružiti podršku splitskom gospodarstvu, turizmu i ugostiteljstvu kako bi se po prestanku krize što prije pokrenulo i nastavilo svoj trend rasta i razvoja.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply