Split dobiva krematorij. Matijević: “Ja ću se potruditi da bude realiziran u ovom mandatu”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
SDP-ov Davor Matijević oglasio se nakon prvog radnog sastanka na temu gradnje krematorija.
 
Naveo je da s pročelnikom Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima Juricom Vojnovićem te direktorom Lovrinca Petrom Bilobrkom razgovarao o potencijalnim lokacijama za gradnju.
– Danas sam inicirao radni sastanak sa pročelnikom Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima Juricom Vojnovićem te direktorom Lovrinca Petrom Bilobrkom po pitanju izgradnje krematorija u Splitu. Priikom izglaslavanja proračuna za 2022. godinu prihvaćen je moj amandman kojim se osigurava 300 000 kuna za izradu projektne dokumentacije za gradnju krematorija.
Danas smo razgovarali o potencijalnim lokacijama na kojima bi se mogao graditi krematorij te smo uspoređivali primjere kako iz Zagreba, Osijeka, Rijeke, ali i europskih zemalja. Služba će uskoro definirati točnu lokaciju za krematorij u zoni koja je definirana GUP-om za tu namjenu te će se nakon toga napraviti projekt nakon čega će se ići na izdavanje lokacijske dozvole.
Nakon toga slijedi otkup zemljišta nakon čega će se ići u gradnju krematorija. Ovo je projekt koji treba vremena, ali je krematorij nešto što Split, nakon Zagreba, Osijeka i Rijeke, mora napokon imati, a ja ću se potruditi da bude realiziran u ovom mandatu. – objavio je na svom Facebooku.

Share.

Leave A Reply